Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht 30-12-2004 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Geslagen en geschopt

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd twee personen aangehouden na geweldpleging. Omstreeks 18.10 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij plaatsvond op de Spijkerdwarsstraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 42-jarige man uit Utrecht gewond aan. Hij had een gebroken neus. Agenten kwamen erachter dat een 15-jarige jongen en een 18-jarige man betrokken waren geweest bij de vechtpartij. Deze Utrechters werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. De man werd vervoerd naar het ziekenhuis om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen. Het is onbekend waarom de ruzie is ontstaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Autoruit kapot

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een jongen aangehouden nadat hij een ruit had vernield. Omstreeks 14.40 uur gooide een 13-jarige jongen een stuk vuurwerk in de richting van een auto die stond geparkeerd op de Dommeringdreef. Hierdoor ging de autoruit kapot. De Utrechter werd aangehouden en zal de schade moeten vergoeden en tegen hij zal via bureau Halt een alternatieve straf moeten ondergaan.

Harde knal

UTRECHT- Op woensdagmiddag ontplofte er een stuk vuurwerk en brak vervolgens een ruit van een woning. Omstreeks 12.30 uur kreeg de politie de melding dat een stuk vuurwerk, vermoedelijk zelfgemaakt, was ontploft op de Robert Schumannstraat. Door de knal brak een ruit van een nabijgelegen woning. De vuurwerkgooiers verdwenen na de knal en werden niet meer aangetroffen.

Vernielers aangehouden

UTRECHT- Op 23 december werd op de Minhof een auto omver gegooid. De politie kon na onderzoek gister en eergisteren vier jongens aanhouden. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat een auto op zijn kant was gegooid. Agenten troffen inderdaad een auto op zijn kant aan maar de daders waren verdwenen. Na onderzoek konden vier jongens in de leeftijd van 10 tot 14 jaar uit Utrecht worden aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepdag

UTRECHT- Op woensdagmiddag werden verschillende hennepplantages aangetroffen in woningen.

De politie had informatie dat hier mogelijk hennepplantages aanwezig zouden zijn in de woningen aan de Miltenburgstraat, JS de Rijkstraat, Koppestokstraat en de Havenweg. In totaal werden 714 planten aangetroffen met bijbehorende apparatuur. In vijf gevallen werd de diefstal van stroom geconstateerd. Er werden vier verdachten aangehouden. De planten en bijbehorende apparatuur werd ingenomen en tegen de eigenaren is proces-verbaal worden opgemaakt.