Politie Groningen

Persberichten donderdag 30 december 2004

Provincie Groningen 30-12-2004 -

Nieuwe Pekela: bromfietser gewond na botsing
Een 19-jarige bromfietser uit Nieuwe Pekela is donderdagnacht gewond geraakt toen hij op de Albert Reijndersstraat in woonplaats tegen een boom botste. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is bij hem bloed afgenomen voor nadere vaststelling van het alcoholpromillage. De politie had namelijk geconstateerd dat hij had gedronken. Zijn 25-jarige plaatsgenoot die bij hem achterop de bromfiets zat kwam met de schrik vrij. De bromfiets raakte zwaar beschadigd.

Hoogezand: alcomobilist zonder rijbewijs
Een 59-jarige automobilist uit Groningen is donderdagnacht op de Abrahamskade in Hoogezand aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij bleek 0.6 promille alcohol in zijn bloed te hebben, juist boven het maximum toegestane promillage van 0.5 promille. Zijn rijbewijs bleek enkele weken gelden ingevorderd te zijn. De politie maakt proces-verbaal op.

Vuurwerkoverlast
In Oude Pekela zijn donderdagavond twee jongens van 14 jaar betrapt bij het afsteken van vuurwerk. De beide jongens zijn voorgedragen voor HALT. Een 16-jarige knaap uit Finsterwolde is donderdagavond in zijn woonplaats bekeurd voor het afsteken van vuurwerk. Hij wilde niet voor HALT aangemeld worden. Hij kreeg een proces-verbaal. Een 14-jarige jongen uit Stadskanaal is eveneens voorgedragen voor HALT. Hij werd voor het afsteken van vuurwerk betrapt op de Gentiaanstraat in zijn woonplaats. In Delfzijl waren twee 15-jarige jongens de klos toen ze donderdagmiddag op het Kraaienbos aan het knallen waren.

Delfzijl: gewonde bij botsding personenautos
Bij een botsing tussen twee personenautos in Delfzijl is donderdagmiddag een van de bestuurders gewond geraakt,. Het betreft een 25-jarige inwoonster van Ter Apel. Ze is met rugletsel voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Delfzijl. Het ongeval ontstond op de kruising Provincialeweg N360 met de Fivellaan. Daar verleende het slachtoffer toen ze vanaf de Fivellaan de kruising opreed geen voorrang aan de voor haar van links over de Provincialeweg naderende andere automobilist, een 19-jarige inwoner van Appingedam. Deze kwam met de schrik vrij. De beide autos raakten totaal vernield. Een bergingsbedrijf heeft de beide autos afgevoerd.