Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 december 2004

Automobilist gewond

Bij aanrijding tussen twee personenauto's raakt een van de bestuurders gewond

Oldenzaal

Woensdagmorgen 29 december reed een 88-jarige automobilist uit Oldenzaal omstreeks 11.10 uur over de Postweg in Oldenzaal. Op de kruising met de Oldenzaalsestraat verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende auto, bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Oldenzaal. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de vrouw (nog onbekend) letsel opliep. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 88-jarige man gaf aan de auto niet gezien te hebben omdat hij verblind was door de laagstaande zon. (04-159561)

Vuurwerkpistool in beslag genomen

Man aangehouden nadat hij met een vuurwerkpistool in de lucht had geschoten

Hengelo

Politieagenten hielden woensdagmiddag omstreeks 16.20 uur een 21-jarige man uit Borne aan op de Jan Tooropstraat in Hengelo nadat zij hadden gezien dat hij met een vuurwerkpistool in de lucht had geschoten. Het pistool werd in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-159765)

Vuurwerk in beslag genomen

Politie treft bij controle in een auto een hoeveelheid illegaal vuurwerk aan

Oud Ootmarsum

Politieagenten controleerden woensdagmiddag 29 december op de Laagsestraat in Oud Ootmarsum een auto, die vanaf Duitsland was komen aanrijden. In de kofferbak werd een hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen waaronder 300 platzpatronen en 300 strijkers. Het vuurwerk werd in beslag genomen. Tegen de bestuurder van de auto, een 39-jarige man uit Enschede, wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-159712)

Auto vernield door vuurwerk

Politie houdt drie verdachten aan na vernieling van een auto door vuurwerk

Nijverdal

Woensdagmiddag 29 december kwam rond 15.00 uur een melding binnen van vernieling van een auto. Getuigen hadden gezien dat drie jongens vuurwerk op een auto aan het Hendrik Wormserplein in Nijverdal gooiden, hadden de jongens vastgehouden en de politie gebeld. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en hielden de drie verdachten, twee 15-jarige jongens uit Nijverdal en een 16-jarige jongen uit Hellendoorn, aan. De voorruit, het dashboard en de motorkap van de auto bleken vernield. De eigenaar van de auto, een 57-jarige man uit Nijverdal, deed inmiddels aangifte. Nader onderzoek wees uit dat het hierbij om een zelfgemaakte vuurwerkbom ging. Een van de 15-jarige jongens uit Nijverdal had een fotorolletje met kruit gevuld en deze aangestoken. Bij de andere 15-jarige verdachte werd op het politiebureau een patroon aangetroffen. Deze werd in beslag genomen. Tegen de drie jongens wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-159676)

Brand in schuur

De in de schuur aanwezige dieren konden op tijd bevrijd worden

Den Ham

Woensdagavond 29 december kwam omstreeks 19.10 uur een melding binnen van een brand in een schuur aan de Achteres in Den Ham. De brandweer bluste de brand. De 66-jarige bewoner was eerder die avond in de schuur bezig geweest met het verbranden van hout en karton in een kachel. Hij had vervolgens de dieren, zes koeien en een paard, gevoerd en was naar de woning terug gegaan. Hij had de kachel aan laten staan. Een voorbijganger zag even later dat de schuur in brand stond en waarschuwde de 66-jarige man. Samen zagen zij kans de dieren te bevrijden, waarna de brandweer kwam en de brand bluste. (04-159885)

Brand in flatgebouw

Door brand in flatgebouw is een deel van de bewoners geëvacueerd; bij de brand raakte niemand gewond

Oldenzaal

Donderdag 30 december omstreeks 03.35 uur meldde een bewoner van een flatgebouw aan de Meijbreestraat in Oldenzaal dat hij een brandlucht had waargenomen. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar de melder hen vanaf een balkon toesprak. Direkt daarop zagen de agenten uit een woning daarboven, op de derde etage, rook komen. Er was sprake van een enorme rookontwikkeling, ook de begane grond hing vol rook. Een deel van de bewoners werd geëvacueerd. Zij werden opgevangen in de recreatieruimte van de flat. De brandweer bluste de brand. Hoeveel schade er is ontstaan in de woning waar de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Een groot deel van het gebouw liep rook- en roetschade op. Gelukkig liep geen van de bewoners letsel op. Een aantal bewoners kon vannacht niet meer terug naar hun woning en is elders ondergebracht, onder andere in het bejaardencentrum De Molenkamp. De technische recherche van de politie Twente stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. (04-159960)

Ageeth Doldersum.: 053-4555588


---- --