Politie Flevoland

Ongelukken door gladheid

Flevoland 30-12-2004 - De gladheid is waarschijnlijk de oorzaak van vier ongelukken die woensdag in Flevoland plaatsvonden.

Op de Slingerweg in Zeewolde was het twee keer raak. s Ochtends raakte een 31-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg van de weg in de sloot. Hij kon zelf uit het voertuig komen en was niet gewond. s Middags kwam een 33-jarige man uit Zwolle met zijn auto ondersteboven in een sloot terecht. Hij bleef ongedeerd. De natte, gladde weg en het ontbreken van profiel op zijn banden zorgden waarschijnlijk voor dit ongeval.

Op de Karekietweg in Zeewolde kwam woensdagochtend een 43-jarige man uit Kampen met zijn auto in een sloot terecht. Hij raakte de controle over zijn stuur kwijt en sloeg over de kop. Hij kon zelf uit zijn auto komen en raakte niet gewond.

In Dronten raakte woensdagavond een auto van de weg die tot stilstand kwam in een greppel. De 23-jarige automobiliste uit Leeuwarden bleef ongedeerd. De 23-jarige bijrijder uit Dronten had last van zijn nek. Na controle van het ambulancepersoneel kon hij zijn weg weer vervolgen.