Politie Flevoland

Aanrijding door overstekende hond

Almere 30-12-2004 - Een overstekende hond heeft woensdag aan het eind ochtend een ongeval veroorzaakt op de A6. Daarbij waren vier auto's betrokken. Een 72-jarige man uit Appelscha zag de hond oversteken en remde. Achter hem reed een 49-jarige Emmeloorder, die te laat reageerde en een 28-jarige vrouw uit Lelystad aantikte, die weer botste tegen een 38-jarige Almeerder, die de auto van de man uit Appelscha uiteindelijk raakte.

In de wagen van de vrouw uit Lelystad zat een andere vrouw uit die plaats van 33 jaar en twee kinderen van 6 (jongen) en 10 jaar (meisje). Ze raakten niet bekeneld, maar werden wel ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel. De vrouw van 28 jaar die reed klaagde over nekletsel. De politie heeft in de omgeving nog gezocht naar de hond, maar kon hem niet traceren.

's Middags stak er nog een hond de A6 over, op nagenoeg dezelfde locatie. Ditmaal bleek het te gaan om een hond, die werd uitgelaten op het Kolthoornpad onder de A6, maar plots kans zag om de snelweg op te lopen, daar werd hij geraakt door een auto van een 32-jarige vrouw uit Almere. Zij moest remmen en kwam tegen de vangrail aan, maar ze raakte niet gewond. De hond liep wat verwondingen op, maar overleefde de botsing wel.