Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 december 2004

Meer aanhoudingen na zinloos geweld

Naar aanleiding van onderzoek nog drie personen aangehouden i.v.m. zinloos geweld

Enschede

Onderstaand, cursief afgedrukte bericht, werd woensdag de 29e verzonden.

Aanhouding na openlijk geweld

Man aangehouden na plegen van openlijk geweld, zinloos geweld

Enschede

Woensdagmorgen 29 december om ongeveer 00.40 uur wordt een vechtpartij gemeld op de Minkgaarde in Enschede. Ter plaatse blijkt dat een persoon, een 20 jr. Enschedeer, dusdanig gewond is dat hij door een ambulance, met in ieder geval een hersenschudding, een gebroken neus en diverse kneuzingen, is overgebracht naar het ziekenhuis. Getuigen geven dan door dat een aantal van de daders, de openlijke geweldpleging was gepleegd door personen uit een groep van zes, is weggereden in een rode auto waarvan verder merk en kenteken wordt doorgegeven. Om ongeveer 01.20 uur wordt deze auto gesignaleerd op de hoek Schukkinkweg - Oostweg in Enschede. De bestuurder, een 21 jr. Enschedeer, bleek behoorlijk onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen te zijn.Hiervoor is hij in eerste instantie aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.55 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd, waarna de 21 jr. voor de openlijke geweldpleging werd aangehouden en voor de rest van de nacht is opgesloten. In de loop van de woensdag is de 21 jr. voor verder onderzoek in verzekering gesteld en wordt naar de overige personen uit de groep,die de openlijk geweldpleging heeft gepleegd, gezocht. Zoals nu blijkt, met name ook uit een aantal getuigenverklaringen, is de 20 jr. zonder enige aanleiding geschopt en geslagen. Naar aanleiding van het ingestelde onderzoek werden in de loop van woensdag de 29e december nog drie Enschedeers van 22, 23 en 25 jr. aangehouden in verband met hun betrokkenheid bij deze openlijke geweldpleging. Ook zij zijn net als hun eerder aangehouden 21 jr. vriend, voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Alle vier zullen bij justitie worden voorgeleid. Het 20 jr. slachtoffer is in de loop van de woensdag uit het ziekenhuis ontslagen. Zoals ook eerder reeds gemeld blijkt uit alles dat dit een geweldpleging is geweest zonder enige aanleiding. Een van de vier is op het slachtoffer afgestapt en is beginnen te slaan en te schoppen, waarop ook de andere drie zich niet onbetuigd lieten. Door tussenkomst van twee meisjes die bij de vier hoorden, stopten ze met hun geweld en liep de groep weg. (04-159387)

Aanhoudingen na diefstal

Twee mannen lopen met computerapparatuur over straat, is van diefstal afkomstig

Enschede

Donderdag 30 december om ongeveer 02.30 uur wordt door een getuige doorgegeven dat hij op de Korte Haaksbergerstraat twee mannen ziet lopen met ieder een computer onder de arm. Direct daarna wordt bekend dat er is ingebroken bij een computerwinkel aan de Korte Hengelosestraat. Surveillerende politiemensen zien even later op de Noorderhagen ter hoogte van de Irenepromenade twee mannen lopen met in hun handen een computer en een scherm. Bij controle blijkt dit te zijn weggenomen bij de winkel aan de Korte Hengelosestraat. De twee, Enschedeers van 24 en 35 jr., zijn daarop aangehouden en voor verder onderzoek aan het bureau opgesloten. (04-159933)

Aanhouding na bedreiging

Man bedreigd ander man met mes na langlopend conflict

Enschede

Woensdagavond 29 december om ongeveer 19.10 uur werden moeilijkheden gemeld bij een tankstation aan de Haaksbergerstraat in Enschede. Ter plaatse werden de politiemensen aangesproken door een 39 jr. Enschede die vertelde dat hij al geruime tijd werd lastig gevallen door een 28 jr. Enschedeer. Ook woensdagavond was de 39 jr. weer door de 28 jr. achtervolgd en bij het tankstation liep het uit op een handgemeen en had de 28 jr. een mes getrokken en de 39 jr. daarmee bedreigd. Een onderzoek naar de 28 jr. werd ingesteld en deze werd even later aan de Antwerpenstraat in Enschede gesignaleerd en aangehouden. In zijn broekzak werd een zogenaamd vlindermes aangetroffen en deze is in beslag genomen Aan het bureau is hij opgesloten en in de loop van donderdag de 30e voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Waar het al wat langer lopende conflict over ging is nog niet duidelijk. Aangifte van de 39 jr. moet nog worden opgenomen. (04-159826)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --