Politie Hollands Midden

Regio - Bereikbaarheid persvoorlichting tijdens oud en nieuw 2004/05

Persconferentie zaterdag 1 januari 16.00 uur! Voor de komende jaarwisseling kunt u van persvoorlichting van het bureau communicatie van Politie Hollands Midden het volgende verwachten. Een en ander in navolging van voorgaande jaren: . Vrijdag 31 december 2004 sluit het bureau communicatie om 15.00 uur. . Van vrijdag 31 december 2004 15.00 uur tot zaterdag 1 januari 2005 09.00 uur wordt er gewerkt met de gebruikelijke piketregeling. - In geval van ernstige of bijzondere incidenten geeft de piketmedewerker persalarm via de servicetelefooncentrale voor de bij de persalarmregeling aangesloten media. In dat geval wordt een telefoonnummer bekend gemaakt waar voor nadere informatie of vragen naar gebeld kan worden. . Zaterdag 1 januari 2005 is het bureau communicatie operationeel van 09.00 tot 13.00 uur. - Persberichten over het verloop van de jaarwisseling verstuurt het bureau voor 13.00 uur. - (Nadere) informatie over de berichtgeving en/of het verloop van de jaarwisseling alleen tijdens het operationeel zijn van het bureau via 071-5459801. . Zaterdag 1 januari 2005 vanaf 13.00 tot maandag 3 januari 08.00 uur wordt er weer gewerkt met de gebruikelijke piketregeling.

Let op! . Een persconferentie om 16.00 uur in het hoofdkantoor van Politie Hollands Midden aan de Elisabethhof 3 te Leiderdorp. De persconferentie wordt voorgezeten door de korpschef J. Stikvoort (korpschef per 01-01-05). De officiële uitnodiging voor deze persconferentie volgt separaat.

Noordwijk Onder invloed

De politie heeft donderdag 30 december even voor 02.00 uur een 30-jarige automobilist uit Haarlem aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man op de Abraham van Royenstraat achteruit rijden tegen een geparkeerde auto. Een blaastest wees uit dat de man te veel gedronken had namelijk 430 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt.

Lisse/Hillegom/Voorhout Politie treedt op tegen vuurwerkoverlast De politie lette woensdag 29 december vooral op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Tussen 10.00 en 18.00 uur hielden zes agenten in het gebied toezicht. Vier jongeren kregen een bekeuring van 52 euro en 15 jongeren kregen een doorverwijzing naar HALT. De politie nam aan vuurwerk 26 strijkers, vuurpijlen, rotjes, grondbloemen en romeinse kaarsen in beslag. De politie zal zoals eerder aangekondigd doorgaan met haar strenge handhavingsbeleid om overlast, baldadigheid en vernielingen tegen te gaan.

Leiden Bekeurd voor het slepen met pallets

De politie heeft woensdag 29 december omstreeks 21.00 uur een 14-jarige Leidenaar bekeurd voor het slepen van twee pallets naar een vreugdevuur. Surveillerende agenten zagen op de hoek Nicolaas Beetsstraat/Van Lennepstraat een vreugdevuur waarbij een groep personen stond te kijken. De politie zag op dat moment de jongen slepen met de pallets. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen.

Leiderdorp Jongeren naar HALT voor afsteken vuurwerk Vier 15-jarige jongeren uit Leiderdorp zijn woensdagavond 29 december door de politie doorverwezen naar HALT na dat ze betrapt werden op het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijd. Surveillerende agenten troffen de vier rond 20.00 uur nabij de Buitenhofvijver aan de Buitenhoflaan aan.

Woubrugge Politie treft verboden vuurwerk aan In een schuur van een woning trof de politie woensdag 29 december rond 18.00 uur illegaal vuurwerk aan. Aangetroffen werden 3 strijkers, 117 rotjes en 3 vuurpijlen. De 23-jarige eigenaar kreeg proces-verbaal. Het vuurwerk is inbeslaggenomen. De politie ging tot aktie over na een binnengekomen tip.

Alphen a/d Rijn Jongeren naar HALT voor afsteken vuurwerk De politie hield woensdag 29 december speciaal toezicht op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Vier jongeren werden daarop betrapt en kregen een doorverwijzing naar HALT. De politie zal zoals eerder aangekondigd doorgaan met haar strenge handhavingsbeleid om overlast en vernielingen tegen te gaan.

Gouda Politie treft illegaal opgeslagen vuurwerk aan Dinsdagmiddag 28 december ontdekte de politie een illegale opslag van legaal vuurwerk in een loods aan de Antwerpseweg. De politie controleerde de loods na het bestaan van vermoedens van verkoop c.q. opslag vanuit en in de loods. Er werd voor ongeveer 3000 kilogram aan legaal vuurwerk aangetroffen. De loods kende geen (brand)veiligheidsvoorzieningen. Een winkelier/handelaar uit Waddinxveen bleek verantwoordelijk te zijn voor de opslag. Hij gebruikte de loods als extra opslag. Hij had meer vuurwerk ingekocht dan dat hij kon hebben in zijn bunker van het opslag- en verkooppunt in Waddinxveen. Het vuurwerk is uit de loods verwijderd en afgevoerd naar de leverancier. Betrokkene zal nog worden gehoord door de politie en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Gouda Politie treedt op tegen vuurwerkoverlast De politie lette woensdagmiddag 29 december vooral op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. 15 jongeren kregen een doorverwijzing naar HALT. De politie nam aan vuurwerk 15 strijkers, 38 black spiders, 220 astronauten, 23 vuurpijlen en 15 grondbloemen in beslag. De politie zal zoals eerder aangekondigd doorgaan met haar strenge handhavingsbeleid om overlast, baldadigheid en vernielingen tegen te gaan.

Gouda Beroofd van fiets

Een 55-jarige Goudse is dinsdag 28 december op de Dunantsingel beroofd van haar fiets. De vrouw fietste rond 19.00 uur over de Dunantsingel toen drie jongens op haar afkwamen. Een van hen sprak de vrouw aan waarop zij van haar fiets stapte. Deze jongen pakte vervolgens haar fiets vast terwijl een andere de vrouw tegenhield. De jongen reed hierna weg met de fiets van de Goudse in de richting van de Rijkestraat. De twee anderen fietsten weg met de fiets van de derde jongen in de richting van de Jouberstraat.

Lekkerkerk Bekeurd voor het afsteken van vuurwerk

De politie heeft woensdag 29 december in de avond drie Lekkerkerkers van 13 en 14 (2) jaar bekeurd voor het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. De jongens werden betrapt op de Opperduit. De jongens hadden onder andere vuurpijltjes, romeinse kaarsen en rotjes in bezit. De politie heeft het vuurwerk in beslaggenomen. De jongens worden aangemeld bij bureau Halt. Donderdag 30 december rond twaalf uur middernacht werden nog eens twee plaatsgenoten van 14 en 15 jaar bekeurd. De jongens hadden voor ongeveer een kilo aan (knal)vuurwerk bij zich. Het vuurwerk is in beslaggenomen en zal worden vernietigd.

--------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 30 december 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --