Politie Zuid-Holland-Zuid

30/12 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

30-12-2004 - Persberichten district II

VROUW OVERLEDEN NA ONGEVAL
GORINCHEM - Woensdagmorgen 29 december is een 62-jarige vrouw uit Gorinchem ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. Later die dag overleed het slachtoffer aan haar verwondingen. De vrouw reed op haar fiets op de Twijnderstraat en kreeg op de kruising met de Gildenweg geen voorrang van een auto, bestuurd door een 48-jarige man uit Heukelum. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bezweek zij s avonds laat aan haar verwondingen.

RIJBEWIJS KWIJT
GORINCHEM Donderdagmorgen 30 december is een 44-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij in beschonken toestand een auto bestuurde. De man werd op de A15 staande gehouden vanwege zijn opvallende verkeersgedrag: de man slingerde over de weg en had een lage snelheid. Bij de blaastest blies hij ver boven de streep, waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de man 580 ug/l in zijn bloed te hebben. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Hij is na verhoor op vrije voeten gesteld.
SLIEDRECHT Een 21-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is woensdagavond 29 december zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij op de A15 ruim 140 km/u reed, waar slechts 70 km/u is toegestaan. De man viel surveillerende agenten op vanwege zijn rijgedrag waarop zij besloten de man te volgen. De man bleek veel te hard te rijden en werd op de Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam staande gehouden. Vanwege de snelheidsovertreding vorderden de agenten zijn rijbewijs in en hielden zij de man aan. De man verklaarde niet in de gaten gehad te hebben dat hij zo hard gereden had en vond het achteraf stom van zichzelf. Hij is na verhoor heengezonden.

ZONDER RIJBEWIJS
LEERDAM Donderdagmorgen 30 december is een 22-jarige Pool aangehouden omdat hij een voertuig bestuurde zonder rijbewijs. De man werd door surveillerende agenten gecontroleerd op de Joost de Jongestraat en verklaarde geen geldig rijbewijs te hebben. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.