Politie Zuid-Holland-Zuid

30/12 Hoeksche Waard

30-12-2004 - Persberichten district III

INBRAAK
OUD-BEIJERLAND Woensdagavond 29 december is een 40-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Rontgenstraat. De politie werd gebeld door getuigen die glasgerinkel gehoord hadden en vermoedden dat er ingebroken werd. Toen de politie een onderzoek in de omgeving instelde, werd de 40-jarige man aangetroffen. Hij kon geen verklaring geven voor zijn aanwezigheid en werd aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

GETUIGEN MISHANDELING GEZOCHT
OUD-BEIJERLAND Donderdagmorgen 30 december om 01.50 uur meldde zich een 18-jarige man uit Oud-Beijerland aan het politiebureau die korte tijd ervoor op de Croonenburgh door twee mannen in elkaar geslagen was. Het slachtoffer reed op zijn scooter en werd op de Croonenburgh opgewacht door twee mannen die eerst zijn scooter en daarna het slachtoffer aftuigden. Hierbij bedreigden zij het slachtoffer. Het slachtoffer heeft tijdens de mishandeling het bewustzijn verloren en hield verwondingen in het gelaat en een hersenschudding aan het voorval over. Gedurende de mishandeling zijn er twee voertuigen gepasseerd, mogelijk hebben de inzittenden iets gezien van de mishandeling. De politie is op zoek naar deze en eventuele andere getuigen. Het signalement van de twee mannen luidt: Verdachte 1:
Kort blond haar
Zwarte jas
Bruine muts en sjaal
Lengte ongeveer 1.75m
Verdachte 2:
Lichtkleurige jas met een nep-bontkraag in dezelfde kleurstelling Donkerkleurige muts
Lengte ongeveer 1.90m.
Mensen die getuigen zijn geweest van de mishandeling of iets meer kunnen vertellen naar aanleiding van het signalement worden verzocht contact op te nemen met de recherche van district Hoeksche Waard via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).