Politie Zuid-Holland-Zuid

30/12 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

30-12-2004 - Persberichten district I

VRIJHEIDSBEROVING
DORDRECHT De politie heeft woensdagmorgen 29 december een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van vrijheidsberoving van een 21-jarige vrouw uit Rotterdam. De twee waren met elkaar uit geweest in Rotterdam en daarna naar Dordrecht gegaan. In een woning aan de Wijnstraat zou de man meer hebben gewild van de vrouw. Toen zij dit niet wilde, besloot de man naar bed te gaan. Hij deed alles op slot waardoor de vrouw niet weg kon. Door vanuit een raam naar omstanders te roepen, trok het slachtoffer de aandacht. De politie werd gewaarschuwd en die bevrijdde de vrouw.

DIEFSTAL
DORDRECHT De politie heeft woensdagmiddag 29 december twee vrouwen van 19 en 31 jaar uit Den Haag aangehouden op verdenking van diefstal. De twee werden door de beveiliging betrapt in een winkel aan het Statenplein. Daar namen ze voor 109,20 euro aan kleding mee.

BOTSING DOOR GLADHEID
DORDRECHT Een 25-jarige vrouw uit Rotterdam is woensdagmiddag 29 december op de kruising Laan der Verenigde Naties/S.M. Hugo van Gijnweg met haar auto tegen een verkeerslicht gebotst. De vrouw remde maar gleed door de gladheid door. Ze had last van hoofdpijn, misselijkheid en pijn in haar nek. Ze werd door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis waar ze later weer naar huis mocht.

BEROVING (vervolg bericht 27 december 2004)
DORDRECHT Woensdagavond 29 december is een 27-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van beroving van een 67-jarige man uit Breda. Deze beroving vond plaats op 26 december op de Blekersdijk. Het slachtoffer werd door twee mannen beetgepakt en beroofd van een geldbedrag.

RAMEN INGEGOOID
DORDRECHT Woensdagmiddag 29 december zijn een 14- en een 15-jarige jongen, beiden uit Dordrecht, aangehouden omdat zij ruiten ingegooid hadden van woningen aan de Matthijs Marisstraat. De politie werd gewaarschuwd door getuigen die een aantal jongeren bezig zag met het ingooien van ruiten. Ter plaatse konden de twee jongens aangehouden worden. De 15-jarige jongen verzette zich hevig bij zijn aanhouding, hij moest door meerdere agenten onder controle gebracht worden. Bovendien bedreigde hij één van de agenten. Beide jongens zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt wie nog meer betrokken waren bij de vernielingen.

TWEE KEER GESTOLEN
DORDRECHT Woensdagmiddag 29 december zijn een 53-jarige vrouw en een 49-jarige man, beiden uit Papendrecht, aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw werd s middags betrapt door winkelpersoneel op het stelen van skikleding ter waarde van ruim 2100. Toen de politie ter plaatse was, vertelde het personeel dat zij de vrouw eerder die dag ook al gezien hadden in de winkel en dat zij vermoedelijk toen ook al kleding gestolen had. De vrouw bekende inderdaad eerder die dag ook al gestolen te hebben en omdat het zo gemakkelijk ging, was zij teruggekomen om nog meer te stelen. De eerder gestolen kleding had zij thuis gebracht. Toen agenten de kleding op gingen halen, bleek de 49-jarige man de kleding in huis verstopt te hebben. Hij deed er vrijwillig afstand van en werd ook aangehouden op verdenking van medeplichtigheid. Beiden zijn na verhoor heengezonden.