Het Nederlandse Rode Kruis

30 december 2004
Rode Kruis opent website voor opsporing en contactherstel

Via de speciale website www.familylinks.icrc.org van het internationale Rode Kruis kunnen mensen hun familieleden registreren en opsporen. Ook met satelliettelefoons en door posters aan te plakken brengt het Rode Kruis familie weer met elkaar in contact.

Teams van Rode Kruis-vrijwilligers gaan met de informatie van de website in het rampgebied aan de slag. Op ambassades, ziekenhuizen en bij opvangcentra worden lijsten met vermisten opgehangen. De gegevens worden via lokale radiostations uitgezonden. Ook zet het Rode Kruis satelliettelefoons in zodat mensen elkaar kunnen spreken.

Naast de noodhulpverlening, zoals het sturen van hulpgoederen en hulpverleners, stuurt het Nederlandse Rode Kruis vandaag deskundige naar Sri Lanka. Deze gaat deel uit maken van de internationale Rode Kruis-delegatie die zich bezig zal houden met opsporing en contactherstel.

Meer informatie:


- Website van de Samenwerkende Hulporganisaties
- Mensen van over de hele wereld, die contact zoeken met familie en vrienden, worden door het Rode Kruis geholpen geholpen hun geliefden terug te vinden. Dit is een unieke taak van het Rode Kruis en heet tracing

- www.familylinks.icrc.org

- Website van het Internationale Comité van het Rode Kruis
- Website van de Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen