Time : 8:35:54 AM
Date : Thursday, December 30, 2004
Sender Name: Berry Coordination Center

Berry Floor sponsort Lance Armstrong en het Discovery Channel ProCycling team voor de volgende drie seizoenen Berry Floor nog minstens 3 jaar in wielersport op hoogste niveau

Belgisch laminaatproducent Berry Floor, dat deel uitmaakt van de Berry Group, heeft een principeakkoord bereikt als cosponsor van het Discovery Channel Pro Cycling Team. Zoals gekend volgt Discovery Channel US Postal op als hoofdsponsor van het wielerteam dat gebouwd werd rond zesvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong. Berry Floor was de voorbije twee jaar de belangrijkste cosponsor van deze bijzonder succesvolle ploeg.

"Het contract heeft een looptijd van drie jaar. Er werd ook een optie ingebouwd voor een eventuele verlenging met nog eens twee jaar. In de overeenkomst zijn een prominente plaats op de trui en de wereldwijde mediarechten op Lance Armstrong en de ploeg vervat. Daarbij komt ook nog het hospitality luik, waardoor we met klanten aanwezig kunnen zijn op alle belangrijke afspraken van het wielerseizoen", zegt Luc De Clerck, eigenaar van de Berry Group. "Door deze overeenkomst blijven we nauw verbonden rond het team dat sportief geleid wordt door Johan Bruyneel. De nieuwe verbintenis is voor ons belangrijk omdat we onze aanwezigheid op de Europese en de Amerikaanse markt verder willen uitbouwen. Dankzij de wielersponsoring realiseerden we trouwens een duidelijke meeromzet, vandaar onze beslissing om in de wielersport te blijven investeren."

Berry Floor is één van de wereldleiders op het vlak van laminaat en houten vloerbekledingen. Het maakt deel uit van de Berry Group, die het voorbije jaar ruim een half miljard euro omzet draaide. De Berry groep heeft een nagenoeg allesomvattend aanbod van vloerbedekkingen en vezels, dat naast parket ook vast naaldtapijt, getuft tapijt en geweven tapijt omvat. De Berry groep, met hoofdzetel in België, is overal ter wereld vertegenwoordigd en beschikt over productie-eenheden in België, Frankrijk, Noorwegen en de Verenigde Staten en heeft meer dan 2.000 mensen in dienst.

Binnenkort verandert de groep overigens van naam. Berry Group wordt vanaf 1 januari 2005 omgevormd tot de Berry Floor Group. Dankzij de naamswijziging moet duidelijk worden dat vloerbekleding de core business van de groep vormt.

Voor meer info:
Berry Coordination Center
Philippe Harinck
Ingelmunstersteenweg 162
8780 Oostrozebeke
Mobile: +32478300613
Email: philippe.harinck@berry.be

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Berry Floor sponsort Lance Armstrong en het Discovery Channel ProCycling team voor de volgende drie seizoenen1

Link to Press Release - NL