Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Hoogeveen 30-12-2004

Controle vuurwerkverkooppunten
De afgelopen dagen hebben controleurs van politie en gemeenten in de hele provincie controles uitgevoerd bij de verkooppunten van vuurwerk. Daarbij is gekeken of er werd voldaan aan de vergunningvoorwaarden. Overtredingen zijn niet geconstateerd. Bij een enkel verkooppunt moest er iets worden aangepast m.b.t. de uitstalling van het vuurwerk en/of de afzetting voor de klanten. Ook de verwachtte overlast en/of verkeershinder door de grote toeloop naar deze winkels viel mee en leidde nergens tot problemen.

In Assen is wel proces-verbaal opgemaakt tegen een 48 jr. man uit die plaats. Hij is eigenaar van een legaal verkooppunt. Daar was alles voor elkaar echter had de man in een opslagloods van zijn bedrijf aan de Anemoonstraat in Assen ook vuurwerk opgeslagen terwijl hij daarvoor geen vergunning heeft. In het pand troffen controleurs van politie en gemeente ruim 1000 kg (legaal) consumentenvuurwerk aan. In overleg met justitie is het vuurwerk direct teruggegaan naar de leverancier, een erkende groothandel in noord Nederland. De gemeente Assen gaat stappen ondernemen tegen de onderneming van de verdachte. In de opslagloods werden ook nog 380 hennepstekjes aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook hiervoor is tegen de eigenaar proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert op rijden onder invloed
In de nacht van woensdag op donderdag controleerde de politie weer op veel plaatsen in Drenthe op het rijden onder invloed. Daarbij zijn drie overtreders aangehouden. Ze kregen een geldboete of een dagvaarding uitgereikt.
In Emmen reed een 27 jr. man uit die plaats met een alcoholgehalte van ongeveer 1,2 promille in zijn auto over de Danackers. Een 29 jr. plaatsgenoot werd aangehouden op de Anna Paulownalaan. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van 0,7 promille. In Assen liep een 41 jr. automobilist uit Loon op de Lonerstraat tegen de lamp. Hij had een alcoholgehalte van ongeveer 0,75 promille.

Man aangehouden na vernieling
EMMER COMPASCUUM In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie een 50 jr. man uit Emmer Compascuum aan. De man had kort daarvoor bij zijn ex-vrouw vernielingen in de tuin gepleegd. De man had gedronken. Omdat hij met zijn auto naar de woning van zijn ex was gereden moest hij meewerken aan een ademanalyse waarbij een alcoholgehalte van ongeveer 1,4 promille werd vastgesteld. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Brand door vuurwerk
ASSEN Zeer waarschijnlijk is het brandje dat woensdagmiddag zorgde voor veel rookschade in een pand aan de Prins Hendrikstraat in Assen ontstaan door vuurwerk. In het pand liggen goederen van de Stichting Hulp aan Roemenië. De brand werd tegen 16.00 uur ontdekt. Omstanders zagen kort daarvoor enkele jongeren vuurwerk afsteken voor het gebouw. Waarschijnlijk is een stuk vuurwerk naar binnen gegooid. Vlak achter een deur ontstond er brand in een stapel goederen. Doordat de brandweer de brand snel onder controle had bleef de schade beperkt.

HOOGEVEEN In Hoogeveen ontstond woensdagavond brand in containers die staan aan de Asterstraat en de Duizendschoonstraat. Ook hier is de brand waarschijnlijk ontstaan doordat er vuurwerk in de containers is gegooid.

Boete voor huisvredebreuk
EMMEN Een 40 jr. man uit Emmen kreeg woensdagavond een boete van 100,- omdat hij weigerde de woning van zijn vriendin in Emmen te verlaten. De man had gedronken. De vriendin belde de politie toen er in huis problemen ontstonden waarbij zij zou zijn mishandeld en de vriend niet wilde vertrekken. Ook toen de politie kwam weigerde de man te vertrekken. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na het betalen van de boete was de politie zo vriendelijk de man naar huis te brengen. Onderweg wilde hij nog even wat spullen ophalen bij zijn vriendin. Tot verbazing van de agenten werd hij daar na een kleine verontschuldiging weer met open armen ontvangen en mocht hij blijven.

Woningen ontruimd i.v.m. sterke gaslucht
COEVORDEN Een blok van vier woningen aan de Rogier van der Weijdenstraat in Coevorden is woensdagavond uit voorzorg een tijdlang ontruimd. Bij één van de woningen werd een sterke gaslucht waargenomen en een monteur van een installatiebedrijf vertrouwde het niet en liet de woningen ontruimen. De politie zette de straat af en de brandweer verrichte metingen. Een medewerker van het gasbedrijf heeft de zaak onderzocht en na ongeveer een uur was de gaslucht verdwenen en konden de bewoners weer in huis. Wat de oorzaak is geweest van de gaslucht is bij de politie niet bekend.

Politie bekeurt dronken man
ASSEN Een 55 jr. man uit Kollumerzwaag kreeg woensdagavond van de politie een proces-verbaal voor het nuttigen van alcohol op straat en het weigeren te voldoen aan een vordering om weg te gaan. De man werd tot twee keer toe met een fles drank aangetroffen in het winkelcentrum aan de Nobellaan in Assen. Nadat hij er de eerste keer nog afkwam met een waarschuwing (en een lege fles) was de maat bij de tweede keer vol. Opnieuw was hij zijn drankvoorraad kwijt en nu kreeg hij daarvoor een bekeuring. Toen hij bovendien ook niet wenste te voldoen aan de vordering van de politie om het winkelcentrum te verlaten is hij aangehouden, meegenomen en op het politiebureau ook daarvoor bekeurd.

Verkeerscontroles
ASSEN Woensdagavond controleerde de politie in Assen op diverse plaatsen in de stad het verkeer. Daarbij zijn 16 overtreders bekeurd. Acht voor het fietsen zonder verlichting, vijf voor foutief parkeren, twee bromfietsers voor het negeren van een rood licht en het niet hebben van een bromfietscertificaat en één automobilist voor het niet handsfree bellen.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.