Politie Drenthe

50 KM stickers drukken snelheid Noordenveldweg

Assen 30-12-2004 - Na overleg tussen aanwonenden van de N386 en verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld zijn zowel de grijze als groene vuilcontainers van de bwoners van de Noordenveldweg in de bebouwde kom van Donderen deze week voorzien van stickers van de bekende 50 KM borden. De Noordenveldweg van Vries naar Peize loopt over een lengte van zon anderhalve kilometer door de bebouwde kom van Donderen.

In het verleden heeft wegbeheerder, de provincie Drenthe, dat weggedeelte van de N386 aangepast door het nemen van snelheidsremmende maatregelen als het aanleggen van chicanes. Toch wordt er bij controles nog boven 10 procent gescoord.

50 km stickers

De stickers zorgen er voor dat automobilisten tenminste elke woensdag geconfronteerd worden met het feit dat op het gedeelte Noordenveldweg in de bebouwde kom van Donderen 50 kilometer de maximum snelheid is.

Bijdrage veiligheid
De vraag is natuurlijk of dit nou de oplossing is om de snelheid in de bebouwde kom van Donderen te drukken. Het antwoord laat zich raden: de oplossing is uiteraard dat weggebruikers zich gewoon aan de regels houden die we met elkaar hebben vastgesteld. Dat dat niet het geval is, wordt bewezen door de uitslag van de snelheidscontroles. De 50 KM stickers op de vuilcontainers moeten een bijdrage leveren aan de veiligheid op de Noordenveldweg in Donderen.

50 km stickers 2

Snelheid A28
Controleurs van verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld hebben woensdagmiddag- en avond bij een radarcontrole op de A28 bij Spier 680 automobilisten geflitst. Zoals altijd stond de apparatuur op de autosnelweg afgesteld op 128 kilometer per uur. Beide rijrichtingen zij gecontroleerd. Er zijn gedurende de zes uur durende controle zon 9700 autos door de controle gegaan. Zon 7 procent van de automobilisten reed dus sneller dan 128 kilometer per uur.

Controles komende week

De komende week staan bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld onder meer de volgende controles gepland:

Vrijdag, Oudejaarsdag, rijdt de onopvallende videoauto in provincie. Maandag 3 januari is er een radar snelheidscontrole op de N371 in Hoogersmilde en Bovensmilde.
Dinsdag 4 januari staat de radarauto op de N386 in Donderen en De Groeve
Woensdag 5 januari is er een gordelcontrole in Hoogeveen. Donderdag 6 januari: Laserdag. De hele dag word op diverse locaties in Drenthe de snelheid gecontroleerd met lasergun. Automobilisten worden na het vaststellen van de overtreding direct aan de kant gezet.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen.

Kijk ook eens op www.rws-avv.nl