Politie Limburg-Zuid


1. Limburg-Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( John Clermonts
Onderwerp ( Persbericht
Datum ( donderdag 30 december 2004

Heerlen; verboden wapenbezit

De Politie Limburg Zuid heeft op woensdag 29 december 2004 in Heerlen een Duitser aangehouden wegens verboden wapenbezit. Omstreeks 15.15 uur trof een Bike-patrouille op het Pancratiusplein twee mannen aan die een joint aan het draaien waren. Dit gegeven was aanleiding voor de agenten de kleding van het tweetal nader te onderzoeken. Bij de 18-jarige inwoner van Stolberg trof men in zijn kleding een ploertendoder aan. Dit is volgens de Nederlandse wetgeving een verboden wapen en werd daarom in beslag genomen. Tegen de Duitser wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoensbroek; baldadigheid

De Politie Limburg Zuid betrapte woensdag 29 december 2004 in Hoensbroek een jongen bij het in brand steken van een vuilniszak. Een agent in burger liep tegen 15.30 uur op de Raambouwstraat en zag daar een vijftal jongens uit het pad aan de Steenkoolstraat komen rennen. Verder zag hij iets verderop rook opstijgen. De agent wist drie knapen tegen te houden. De rook bleek afkomstig te zijn van een in brand gestoken vuilniszak. De jongens doofden in opdracht van de politieman het vuur. De zak stond tegen een houten hekwerk en deze dreigde ook vlam te vatten. Eén van de drie, een 15-jarige inwoner van Hoensbroek, bekende de zak in brand te hebben gestoken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoensbroek; illegaal vuurwerktransport

De Politie Limburg Zuid betrapte op woensdag 29 december 2004 in Hoensbroek een bromfietser die de nodige kilo's vuurwerk vervoerde. Op de Rector Weersstraat zag een patrouille een bromfietser rijden die twee grote dozen vuurwerk tussen zijn benen vasthield. Ook bleek hij nog een pak knalvuurwerk onder zijn jas verborgen te hebben. In het totaal had de 21-jarige inwoner van Hoensbroek 38 kilo bij zich, waarvan hij verklaarde deze in België gekocht te hebben. Het vuurwerk is in beslag genomen en tegen de man wordt PV opgemaakt.

Kerkrade; sofdrugsdealer aangehouden

De Politie Limburg Zuid arresteerde woensdag 29 december 2004 in Kerkrade een man op verdenking van handel in softdrugs. De politie beschikte over voldoende aanwijzingen en informatie dat vanuit een pand aan de Nieuwstraat gehandeld werd in drugs. Daarom werd gisteravond op dat adres een nader onderzoek ingesteld. Zowel de handelaar als de verdovende middelen werden aangetroffen. De 38-jarige inwoner van Geilenkirchen (BRD) werd aangehouden als verdachte van handel in softdrugs en voor nader verhoor naar het politiebureau gebracht. De aangetroffen 154 gram hennep, een geldbedrag van 515 euro en een weegschaal werden in beslag genomen. De zaak wordt via snelrecht afgehandeld.

Beek; mishandeling

De Politie Limburg Zuid onderzoekt een mishandeling die woensdag 29 december 2004 in Beek plaatsvond naar aanleiding van een voorrangsgeschil in het verkeer. Omstreeks 16.00 uur reed de 18-jarige inwoner van Beek met zijn auto op de Bourgognestraat in Beek. Aldaar raakte hij met de bestuurder van een andere auto in conflict over een voorrangskwestie. Daarbij zou deze man de aangever, samen met nog twee andere mannen, geslagen hebben. Het drietal verdween vervolgens. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie en kon bovendien het kenteken achterlaten. De politie stelt een nader onderzoek in naar dit misdrijf.

Geleen; mishandeling

De Politie Limburg Zuid arresteerde woensdag 29 december 2004 in Geleen twee mannen wegens mishandeling. De 40-jarige inwoner van Sittard reed omstreeks 20.15 uur met zijn auto op de Groenstraat in Geleen. Daar kreeg hij het aan de stok met twee inzittenden van een andere auto over een verkeerssituatie. De Geleendenaar kreeg vervolgens klappen van de twee en liep daarbij een gezwollen gezicht op. Hij deed van het voorval aangifte bij de politie en kende de namen zijn belagers. Daarop werden de twee door de politie even later aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Het gaat hier om een inwoner van Sittard en Stein van respectievelijk 21 en 25 jaar. Tegen beide verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Internet: www.politie.nl/limburg-zuid
E-mail: communicatie@limburg-zuid.politie.nl


---- --