Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 30 december 2004

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft woensdagmiddag en -avond in het veiligheidsrisicogebied Bloemhof een actie preventief fouilleren gehouden. In totaal werden 16 mensen op straat gefouilleerd en zes auto's gecontroleerd. In beslag genomen werden een zakmes en een ploertendoder. Eén automobilist is bekeurd wegens het rijden zonder autogordel.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
BARENDRECHT - Politiepersoneel van het district Zuid stelde woensdagmorgen op grond van de Opiumwet een onderzoek in een woning aan het Bartokplantsoen in. Binnen werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal zijn 599 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. De 39-jarige eigenaar uit Rotterdam werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* VERDACHTE GREEP IN KASSA AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost heeft woensdagmiddag in een supermarkt op de Goudse Rijweg een 28-jarige man uit Duitsland aangehouden. Hij had kort daarvoor een greep in de kassa gedaan.
De verdachte was de winkel binnengekomen, waarna hij onder verbale bedreiging geld uit de kassa weggriste. Hierop werd de Duitser door twee aanwezige klanten overmeesterd, waarna hij werd overgedragen aan reeds gealarmeerde politiemensen. De dader is overgebracht naar een politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.


* DRIE MEISJES AANGEHOUDEN VOOR ONTERECHT INNEN NIEUWJAARSFOOIEN

ROTTERDAM - Drie meisjes uit Rotterdam (11, 15 en 16 jaar oud) zijn woensdagmiddag aangehouden nadat zij voor 113 euro mensen hadden opgelicht. Het drietal had de krantenwijk van één van hen vergroot zodat zij nog meer mensen een gelukkig nieuwjaar konden wensen en de bijbehorende fooien konden innen. De minderjarige meisjes werden op de Isaac Hubertstraat aangehouden. Zij krijgen een alternatieve straf.


* ILLEGAAL VUURWERK IN WONING AANGETROFFEN

HELLEVOETSLUIS - Politiemensen van het district De Eilanden stelden woensdagochtend rond negen uur een onderzoek in een woning aan de Marter in. Aanleiding van het onderzoek was het aantreffen van illegaal vuurwerk bij minderjarige jongens eerder deze week. In de woning werd 17 kilo vuurwerk gevonden. De bewoners, een man en een vrouw van 43 jaar oud, verklaarden dat zij met de illegale verkoop van vuurwerk aan jongeren wat geld wilden bij verdienen. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Een onderzoek wordt ingesteld.


* VERDACHTE CARJACKING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek heeft woensdagavond op het Vasteland een 28-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij had omstreeks acht uur de auto van een 32-jarige vrouw uit Oosterhout op de Glashaven met geweld weggenomen. Politiemensen zagen de gestolen auto op de Boompjes rijden en stelden een onderzoek in. Op het Vasteland werd de auto en de verdachte aangetroffen
De 28-jarige Rotterdammer werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto is in beslag genomen.