1e persbericht van donderdag 30 december 2004

Eindhoven 30-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Ontsnapte hond veroorzaakt overlast

Een man van 40 jaar uit Tilburg is woensdagmiddag rond 17.45 uur aangehouden op de Professor Dr. Dorgelolaan. Hij was kort daarvoor in een trein door de spoorwegpolitie betrapt op het rijden zonder kaartje. Toen hij daarvoor werd aangehouden, wist zijn hond te ontsnappen naar de Neckerspoel. Omdat daardoor gevaarlijke situaties op de weg ontstonden, zijn agenten achter de hond aangegaan. Toen ze hem hadden gevangen en aan de eigenaar hadden teruggegeven, liet deze de hond weer los. Daarop is hij onder verzet aangehouden en ingesloten. De hond is voor de tweede keer gevangen en naar een opvangplek gebracht. De Tilburger is later op de avond met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Fietsendieven op heterdaad betrapt

Twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats (34 en 35 jaar oud) zijn woensdagavond rond 19.15 uur aangehouden op de Dommelstraat. Surveillerende agenten zagen dat ze daar het slot van een fiets wilden doorknippen waarop ze werden opgepakt. De 35-jarige man bedreigde op het bureau een politieman met de dood. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontdekt

In een woning aan de Bethelstraat is woensdagavond rond 18.30 uur een hennepkwekerij ontdekt. Op de zolder van het huis stonden ongeveer 250 planten en de nodige kweekapparatuur. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De 31-jarige bewoonster is aangehouden en met een proces-verbaal weer heengezonden.

Helmond: Man overleden na aanrijding

Bij een aanrijding op de Noord Koninginnewal is donderdagochtend rond 0.45 uur een 60-jarige man uit Helmond zwaar gewond geraakt en enkele uren later in een ziekenhuis overleden. De voetganger werd geraakt door een auto die werd bestuurd door een man van 32 jaar uit Helmond. Deze raakte niet gewond. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Helmond: Verdachte inbraak opgepakt

Een 34-jarige Helmonder is donderdagochtend rond 2.45 uur aangehouden op de Havenweg. Hij wordt ervan verdacht dat hij daar kort daarvoor heeft ingebroken in een café. Een ruit is ingegooid en er werd een fles drank weggehaald. Toen gewaarschuwde agenten arriveerden, liep de verdachte nog bij het café rond. Hij had een fles drank bij zich en was onder invloed van alcohol. Hij is opgepakt en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Bewoners woning overvallen

De bewoners van een woning aan de Sint Bonifaciuslaan zijn woensdagavond rond 18.45 uur overvallen door drie gewapende en gemaskerde mannen. Deze hebben een klein geldbedrag buitgemaakt en zijn er weer vandoor gegaan. De Gezamenlijke Recherche Peelland onderzoekt de zaak. Mensen die iets hebben gezien, worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.

Helmond: Hennepkwekerij en drogerij gevonden

In een woning aan de Mierloseweg is woensdagmiddag een hennepkwekerij gevonden. In de schuur bij de woning stonden bijna duizend planten en de nodige kweekapparatuur. Op de zolder van het huis was een hennepdrogerij met een hoeveelheid gedroogde henneptoppen. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt.

Helmond: Verdachte fietsendiefstal aangehouden

Een man van 34 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagavond rond 20.45 uur aangehouden op de Beverstraat. Surveillerende agenten zagen dat de man daar liep met een afgesloten damesfiets. Een getuige had eerder gezien dat een man die aan het signalement van de verdachte voldeed bij het station een fiets had meegenomen. De verdachte is na verhoor op het bureau met een proces-verbaal weer heengezonden.

Veldhoven: Man met drugs opgepakt

Een 21-jarige man uit Veldhoven is woensdagavond rond 19.45 uur aangehouden op de Mira. Surveillerende agenten zagen dat hij daar vuurwerk aan het afsteken was. Bij een controle vonden ze in zijn auto ongeveer 10 gram cocaïne en enkele xtc-pillen. De man is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Budel: Auto-inbreker door eigenaren overmeesterd

Een 36-jarige man uit Rotterdam is woensdagavond rond 22.30 uur aangehouden op de Nieuwstraat. Hij had kort daarvoor ingebroken in een auto die daar bij een woning stond geparkeerd. De bewoners hadden dat gemerkt en de verdachte aangehouden. Daarbij werd de bewoonster tegen haar hoofd geslagen en werd de bewoner met de dood bedreigd. Gewaarschuwde agenten hebben de verdachte overgenomen en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Son: Dronken overlastveroorzakers aangehouden

Op de Dommelstraat zijn woensdagavond rond 23.15 uur twee dronken mannen aangehouden omdat ze vernielingen aan geparkeerde autos zouden hebben gepleegd. Ook zouden ze tegen ramen van woningen en winkels hebben geslagen. Dat gebeurde nadat ze uit een café waren gezet. Gewaarschuwde agenten hebben het duo aangehouden en ingesloten. Het gaat om een man van 26 jaar uit Eindhoven en een 31-jarige Helmonder.

Aarle Rixtel/Lieshout: Illegaal vuurwerk gevonden

In een woning in Lieshout heeft de politie woensdagmiddag illegaal vuurwerk aangetroffen. Het gaat om 300 strijkers. Tegen een 19-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt. De politie was het vuurwerk op het spoor gekomen na een onderzoek in een woning in Aarle Rixtel. Daar werd niets aangetroffen. Tegen een 15-jarige bewoner is wel proces-verbaal opgemaakt voor het afsteken van vuurwerk.