Gemeente Barneveld



Week 53 2004

Oud en Nieuw nieuws

Voor de volledigheid zetten we alle nieuwsberichten rondom oud en nieuw nog even voor u op een rij.

Spreekuur wethouders

Op maandag 3 januari is er geen spreekuur van de wethouders.

Nieuwjaarsreceptie 3 januari

Op 3 januari aanstaande bent u hartelijk welkom op de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur, tussen 19.00 en 20.00 uur in Huize De Schaffelaar. Omdat het terrein om Huize de Schaffelaar wordt heringericht, adviseren wij u op de Vetkamp te parkeren.

Openingstijden

Alle balies en de receptie van gemeentehuis (Baron van Nagellstraat 140, Raadhuisplein 3 en Kallenbroekerweg 121) zijn:

§ vrijdag 31 december tot 12.30 uur geopend

§ maandag 3 januari vanaf 10.00 uur geopend

De Milieustraat is:

§ vrijdag 31 december tot 12.00 uur geopend

Ophalen kerstbomen

Kerstbomen worden gratis opgehaald in week 2, van 10 tot en met 14 januari 2005.

* Maandag 10 januari: Zwartebroek, Terschuur, De Glind en Garderen.

* Dinsdag 11 januari: Barneveld met uitzondering van Norschoten, De Vaarst en De Burgt.

* Woensdag 12 januari: Barneveld, Norschoten, De Vaarst en De Burgt.

* Donderdag 13 januari: Voorthuizen.
* Vrijdag 14 januari: Kootwijkerbroek, Kootwijk en Stroe.

Leg uw kerstboom op de ophaaldag vóór 8.00 uur aan de weg. Graag uw kerstbomen aanbieden op de clusterplaatsen.

Kerstbomen kunt u ook gratis zelf brengen bij de milieustraat Otelaar. Als het uitsluitend kerstbomen zijn dan heeft u geen stortpas nodig. Het ophalen van kerstbomen geldt alleen voor de bebouwde kom. Als u in het buitengebied woont dan kunt u de kerstbomen aanmelden voor de grofvuilroute.

Besloten feest in Zwartebroek

In Zwartebroek wordt ook dit jaar weer een oud en nieuwjaarsfeest georganiseerd voor de bewoners van Zwartebroek en Terschuur. Het feest heeft een besloten karakter en is alleen toegankelijk voor personen die een duidelijk herkenbare entreebutton dragen.

Goede jaarwisseling!

Namens het bestuur en de medewerkers wensen we u een zeer goede jaarwisseling toe. We zetten ons ook in 2005 graag weer voor u in!

Oud papier

Op zaterdag 1 januari wordt er huis aan huis géén papier opgehaald, dat is verschoven naar zaterdag 8 januari.

Verspreiding infogids

Volgende week donderdag wordt de infogids 2005 huis aan huis verspreid. We hebben gekozen voor een andere vorm, namelijk A-4 formaat, om de informatie nog beter en overzichtelijker te presenteren. Heeft u een sticker met nee/nee of nee/ja op uw brievenbus, dan doen de bezorgers de gids in principe niet in uw brievenbus. Wilt u de gids wel ontvangen, neemt u dan via het algemene telefoonnummer contact op met de medewerkers Communicatie. Dan krijgt u de gids alsnog toegestuurd.

Grafiek-en sieradenmanifestatie in museum Nairac

Tijdens deze tentoonstelling kunt u voor een aantrekkelijke bedrag een kunstwerk kopen. Na afloop van de tentoonstelling worden de kunstwerken weer tegen hun gangbare prijs verkocht, deze ligt vaak 2 of 3 keer zo hoog. Een groeiend aantal bezoekers bouwt, door ieder jaar iets aan te kopen, een aantrekkelijke collectie op. Tijdens de manifestatie is van iedere kunstenaar één kunstwerk te koop voor 66,66. Zo is kunst in ieder geval één keer per jaar betaalbaar voor iedereen.

Tijdens deze manifestatie is in Museum Nairac ook de tentoonstelling "KantSieraden" te zien. Zoals de titel al zegt zijn hier sieraden van kant te zien. Deze kleine kunstwerkjes, in klassieke en moderne uitvoering, zijn gemaakt door leden van Kant Docenten Nederland.

Fortisconcerten Muziekschool

Met erg veel plezier kijken wij terug op het jubileumjaar van de muziekschool. Vooral het grote concert op 30 oktober in de Veluwehal was geweldig. Het inspireert ons voor de periode na ons 25-jarig bestaan.

Het nieuwe jaar beginnen we met een Nieuwjaarsconcert op zaterdag 8 januari 2005 om 20.00 uur in de Bethelkerk, Groen van Prinstererlaan 2 in Barneveld.

Het Nieuwjaarsconcert heeft iets van het feest der herkenning. Evelyn Heuvelmans op hobo begeleid door Joke van Kregten op de piano speelden in het vorige seizoen met veel succes de motieven van de opera La Favorita van Pasculli. De virtuositeit van zowel Joke als Evelyn kregen veel bewondering. Ook de slagwerkgroep Kwartslag was zeer succesvol. Slagwerk heeft een bijzondere aantrekkingskracht op kinderen zo blijkt elke keer weer. In dit concert zal de hoorniste Petra Wouters samenspelen met Marco Onstenk op marimba. Op het programma staan werken van Cimarosa, Reicha, Reynolds en Smadbeck.

In de pauze van het concert kunt u met ons het glas heffen op een nieuw muzikaal 2005. Het concert begint om 20.00 uur, de toegangsprijs is 5,-- en jongeren tot 16 jaar hebben gratis toegang.

Vergadercyclus januari 2005

De agendacommissie heeft de vergadercyclus voor de komende maand vastgesteld. Deze ziet er als volgt uit:


· Woensdag 5 januari : Welstandscommissie


· Dinsdag 11 januari : Commissie Bestuur


· Woensdag 12 januari : Commissie Samenleving


· Donderdag 13 januari : Commissie Grondgebied


· Woensdag 19 januari : Welstandscommissie


· Dinsdag 25 januari : Raadsvergadering

De agendas van de raads- en commissievergaderingen vindt u de komende week op deze pagina.

Aanvraag kapvergunning

Burgemeester en Wethouders zijn van plan om een kapvergunning te verlenen voor het verwijderen van 3 houtopstanden tussen de Hanzeweg en de Oude Goorderweg in Barneveld i.v.m. bedrijfsuitbreiding. De aanvraag ligt ter inzage bij de Balie Gemeentewerf, Kallenbroekerweg 121 te Barneveld. Belanghebbenden kunnen tot 28 januari 2005 hun zienswijze over de aanvraag schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijke reacties kunt u richten aan Burgemeester en Wethouders van Barneveld; voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de heer J. Kardol van de afdeling Beheer Openbare Ruimte (BOR). Bij hem kunt u ook terecht voor meer informatie, tel. 0342 415 156.

Standplaatsvergunning

Er is een aanvraag binnengekomen om standplaats in te mogen nemen voor de verkoop van poffertjes. Standplaats wordt ingenomen met een mobiele poffertjeswagen van 2,5 x 2 meter. Er wordt gebruik gemaakt van stroom of een aggregaat.

Men wil iedere zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur standplaats innemen op het parkeerterrein aan de Kapteijnstraat te Barneveld.

De aanvraag ligt ter inzage bij de afdeling Bestuurs- en Managementondersteuning, kamer 1.13.

Belanghebbenden kunnen binnen twee weken hun zienswijze over de aanvraag schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

Verkeer

Aanleg plateau Nairacstraat

De verkeerssituatie in de Nairacstraat ter hoogte van de kruising met de Prins Bernhardstraat wordt door de gereden snelheden en het beperkte zicht als onveilig ervaren. Om de verkeersveiligheid op dit kruispunt te verbeteren wordt een plateau aangelegd.

Planning

De werkzaamheden starten op woensdag 5 januari 2005 en worden op vrijdag 7 januari 2005 afgerond. In deze periode ligt de verbouwing van het gemeentehuis stil zodat er geen bouwverkeer rijdt. Zo blijft de overlast binnen het centrum beperkt.

Gevolgen voor omwonenden wat betreft parkeren

De Prins Bernhardstraat en het daarachter gelegen parkeerterrein zijn in de hiervoor genoemde periode met de auto niet bereikbaar. Voertuigen kunnen de Prins Bernhardstraat ook niet meer verlaten. Het is dus van belang dat bewoners hun auto's voor woensdag 5 januari 2004 elders parkeren. Het parkeerterrein voor de ds. Fraanjekerk is tijdens de genoemde periode 24 uren per dag bereikbaar. In de Nairacstraat en de Emmastraat zal de parkeersituatie niet wijzigen.

Omleiding

De Nairacstraat tot aan de kruising met de Prins Bernhardstraat en de Emmastraat blijven bereikbaar, dit geldt ook voor de Burg. Kuntzelaan vanuit de Ds. Fraanjestraat. Door de werkzaamheden kan het verkeer niet meer door de Nairacstraat richting de Burgemeester Kuntzelaan het centrum uit rijden. De alternatieve route centrum uit loopt via het Raadhuisplein, de Langstraat (voor de HEMA langs) en de Haanschotenstraat naar de Gowthorpestraat. De route wordt met borden aangegeven.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de uitvoering van de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met dhr. Thomas Vink van de afdeling Vastgoed en Infrastructuur, tel. (0342) 495 420.

Gehandicaptenparkeerplaats

De Cotelaer 40

Burgemeester en wethouders van Barneveld hebben besloten nabij het pand De Cotelaer 40 te Barneveld ten behoeve van een slecht ter been zijnde bewoner van het pand, een op kenteken gestelde gehandicaptenpar-keerplaats aan te wijzen.

Mendelssohnlaan 46

Burgemeester en wethouders van Barneveld hebben besloten nabij het pand Mendelssohnlaan 46 te Voorthuizen ten behoeve van een slecht ter been zijnde bewoner van het pand, een op kenteken gestelde gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen.

De bijbehorende verkeersbesluiten liggen voor een ieder vanaf 30 december 2004 tot en met 10 februari 2005 ter inzage bij de Balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit, kunnen volgens de bepalingen van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen zes weken na de datum van de bekendmaking van deze besluiten bij burgemeester en wethouders een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB te Barneveld.

Bouwen en Slopen

Aanvragen om een bouwvergunning

(Meer informatie over de procedure vindt u in het kader 'Procedures' (zie tekst onder nr 1 en 2)

Bouwadres

Naam aanvrager

Bouwplan

Barneveld

Brummelkamperweg 20

R. van Ee

plaatsen van een tuinmuur

Handelsweg 7

G. van den Heuvel

verbouwen en uitbreiden van een bedrijfspand

Stationsweg 183

P.A. Weerheim

verbouwen en uitbreiden van een woning en een berging

Valkseweg 62

Vink Holding B.V.

plaatsen van een erfafscheiding

Kootwijkerbroek

Kapweg 28

M.G. van Deelen

bouwen van een vleeskalverenstal

Voorthuizen

Lange Zuiderweg 150 (kavel 36)

mevrouw S. Verbruggen

verbouwen en uitbreiden van een recreatieverblijf

Bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan

Onderstaande bouwplannen passen niet zonder meer binnen de voorschriften van het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders kunnen binnen bepaalde grenzen vrijstelling verlenen.

Meer informatie over de procedure vindt u in het kader 'Procedures' (zie tekst onder nr 1 en 3)

Bouwadres

Bouwplan

Barneveld

Oostlaan 1 (tussen Oostlaan 5 en het Kleine Oost 1) (b)

bouwen van een woning en een bijgebouw

Garderen

Putterweg 26 / K. Waaijenberg (b)

bouwen van een woning met garage/berging

Vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben een verzoek ontvangen om vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor de passieve opslag voor een elektrotechnisch bedrijf en voor een bouwbedrijf in een voormalige agrarische schuur op het perceel Bloemendaallaan 81/83 in Barneveld.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen hier vrijstelling voor te verlenen.

Het ontwerp-besluit ligt van 30 december tot en met 13 januari 2005 voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, sector VROM, Raadhuisplein 3 in Barneveld.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen tegen dit voornemen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, telefoonnummer (0342) 495 222.

Procedures


1. Inzien?

Alle aanvragen en plannen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, u kunt daar ook terecht voor meer informatie.


2. Aanvragen

§ De aanvragen zijn nog niet beoordeeld, het is dus nog niet bekend of daarvoor een vergunning wordt verleend.


3. Reageren op bouwplannen?

§ Bent u het niet eens met het voorgenomen besluit van het college, schrijf dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders en geef daarin aan waarom u het er niet mee eens bent.

§ De reactietermijn is twee of vier weken voor bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan. Achter het bouwplan is vermeld welke termijn geldt; a= van 30 december t/m 13 januari 2005, b= van 30 december t/m 27 januari 2005.


4. Reageren op verleende vergunningen?

§ De bezwarentermijn voor bouw- en sloopvergunningen is 6 weken na de dag van verzending, u kunt ook schorsing van de beslissing of voorlopige voorziening aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem

Ruimtelijke ordening

Gedeeltelijke herziening Baron van Nagelsstraat vastgesteld

De gemeenteraad heeft de gedeeltelijke herziening Baron van Nagellstraat vastgesteld. Dit plan voorziet in de mogelijkheid op het perceel Baron van Nagellstraat 39 in Voorthuizen de bouw van een twee-onder-een kap woning mogelijk te maken.

Het plan ligt van 31 december 2004 tot en met 27 januari 2005 ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3, tel. (0342) 495 222.

Tijdens deze periode kunt u schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem, als:

q u tijdig uw zienswijze kenbaar hebt gemaakt aan de gemeenteraad, of

q u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was uw zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar te maken.

Milieu

Ontwerpmilieuvergunningen

Het is de bedoeling om aan de hieronder genoemde bedrijven een milieuvergunning te verlenen. De ontwerpmilieuvergunningen liggen tot en met 27 januari 2005 ter inzage. Bedenkingen tegen deze ontwerpmilieuvergunningen kunnen worden ingediend tot en met 28 januari 2005.

Bedrijfsadres

Naam aanvrager

Aanvraag voor

Kootwijkerbroek

Esvelderweg 32

De heer W. Bouwman

Revisievergunning varkensfokkerij

Voorthuizen

Hunnenweg 19

Meulunteren Pluimvee BV

Revisievergunning varkensfokkerij

Lange Zuiderweg 66

De heer C. Vlastuin

Revisievergunning zeugenhouderij

Verleende milieuvergunningen

Aan de hieronder genoemde bedrijven is een milieuvergunning verleend. Tot en met 11 februari 2005 is het mogelijk beroep in te stellen bij de Raad van State tegen de verleende milieuvergunningen. Beroep is slechts mogelijk indien tegen de ontwerpmilieuvergunningen bedenkingen zijn ingediend en wanneer de milieuvergunning afwijkt van de ontwerpmilieuvergunning.

Bedrijfsadres

Naam aanvrager

Aanvraag voor

Kootwijkerbroek

Kootwijkerdijk 16

De heer G.J. van Ee

Oprichtingsvergunning veehouderij

Terschuur

Leemweg 13

VOF Van de Mheen

Revisievergunning veehouderij

Melding (op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer)

Het volgende bedrijf heeft een melding gedaan op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer voor het oprichten/veranderen van een bedrijf waarvoor landelijke voorschriften gelden. De melding ligt ter inzage vanaf 31 december 2004.

Bedrijfsadres

Naam melder

Melding voor

Voorthuizen

Harremaatweg 46

Rego Chaletparkbeheer BV

Een propaantank

Inzien van en reageren op de (ontwerp)vergunningen/besluiten en meldingen?

Ontwerpmilieuvergunningen/ontwerpbesluiten

Motiveer uw bedenkingen en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders. Dit kan schriftelijk (postbus 63, 3770 AB in Barneveld) of mondeling tijdens een gedachtenwisseling. Houdt u er rekening mee dat u binnen de bedenkingentermijn uw reactie kenbaar moet maken, anders verspeelt u uw beroepsrecht.

Verleende/ingetrokken/geweigerde milieuvergunningen

U had bedenkingen tegen de ontwerpmilieuvergunning en vindt dat hiermee in de verleende milieuvergunning onvoldoende rekening is gehouden? U kunt dan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage. Als u wilt voorkomen dat het bedrijf van de milieuvergunning gebruik gaat maken, kunt u bij de Voorzitter van deze Afdeling een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen is een griffierecht verschuldigd.

Geaccepteerde meldingen


* Voor meldingen die zijn geaccepteerd op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer gelden landelijke voorschriften. Op grond van de Wet milieubeheer zijn er geen mogelijkheden tot het indienen van bezwaar.


* Meldingen op grond van artikel 8.19 Wet milieubeheer worden geaccepteerd van milieuvergunningplichtige bedrijven. Hiertegen bestaat de mogelijkheid bezwaar in te dienen. Motiveer uw bezwaar en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 63, 3770 AB in Barneveld.

Meer informatie?

Voor het inzien van de (ontwerp)vergunningen en meldingen en voor meer informatie kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 te Barneveld, tel. (0342) 495 222.