Port of Rotterdam

Roelf de Boer treedt af als commissaris Havenbedrijf

30-12-2004 12:00:00

Tijdens een vergadering van de Raad van Commissarissen van het Havenbedrijf Rotterdam op 24 december 2004 heeft Roelf de Boer medegedeeld per 31 december 2004 terug te treden als lid en vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Havenbedrijf Rotterdam.

De Boer is van mening dat de combinaties van functies van commissaris van het Havenbedrijf Rotterdam en van voorzitter van Deltalinqs, de ondernemersorganisatie voor haven en industrie, hem onvoldoende ruimte biedt om in beide functies optimaal te kunnen functioneren. Hierbij dient wel de kanttekening te worden geplaatst dat het afgelopen jaar wel zeer turbulent is geweest.

De Boer is niet van plan een evaluatie dienaangaande binnen de RvC en met de aandeelhouder en Ondernemingsraad van het Havenbedrijf Rotterdam begin 2005 af te wachten, nu hijzelf eerder tot deze afweging is gekomen. De Boer heeft indertijd duidelijk aangegeven dat hij bij een eventueel âconflict of interestsâ zijn commissariaat zou neerleggen en door zou gaan als voorzitter van Deltalinqs.

Verder is de heer De Boer van mening dat na het bewogen jaar 2004 binnen het verzelfstandigde Havenbedrijf Rotterdam de weg moet worden vrijgemaakt voor nieuw beleid met een nieuw elan. Hij meent hieraan een betere bijdrage te kunnen leveren met uitsluitend de verantwoordelijkheid van het voorzitterschap van Deltallinqs.

Het HbR respecteert de keuze van de heer De Boer maar vindt het jammer met hem een commissaris te verliezen die goed is ingevoerd in de Rotterdamse havenproblematiek.

30-12-2004
Havenbedrijf Rotterdam N.V.