Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


30 december 2004


APELDOORN -Miljoenen brand


Bij Mart Kleppe Meubelen aan de Vlijtseweg brak woensdagavond (29/12) brand uit. Personeel van de 112 alarmcentrale gevestigd vlakbij het pand zag rond 20.15 uur een rode gloed en sloeg meteen alarm. Het werd uiteindelijk een grote uitslaande brand en de brandweer liet een compagnie (120 ) brandweerlieden uitrukken uit Apeldoorn en omgeving. Behalve 20 blusvoertuigen waren er vier hoogwerkers, een verbindings-, een commandowagen en een verzorgingswagen aanwezig. Bovendien was er een persluchteenheid ter plaatse. Bewoners van twee woningen werden tijdelijk geëvacueerd. Een links gelegen supermarkt liep de nodige schade op. Door de brand stortte een deel van de buitenmuur in waarna rook en water vrij spel hadden in het pand. Een meubelbedrijf ernaast liep rook- en waterschade op. Een taxibedrijf rechts liep geen schade op. De brandweer gaf om 23.40 uur het sein brand meester, het nablussen duurde tot vanmorgen 08.00 uur. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.


APELDOORN - Brand in slooppand


In een slooppand aan de Schotweg brak vanochtend (30/12) brand uit. De brand werd rond 06.40 uur ontdekt en de brandweer was met drie voertuigen snel ter plaatse en bluste het vuur. Drie buurtbewoners zijn tijdelijk geëvacueerd geweest. De politie hield een 22-jarige Apeldoorner aan omdat hij onder verdachte omstandigheden bij het pand werd aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


APELDOORN - Bromfietser lichtgewond door aanrijding


Een 17-jarige Apeldoornse bromfietser raakte woensdagavond (29/12) op de Deventerstraat lichtgewond door aanrijding met een 32-jarige automobilist uit Apeldoorn. De jongen reed aan de verkeerde kant van de weg toen de automobilist rond 18.35 uur een inrit inreed. De bromfietser liep door de aanrijding schaafwondjes op wang en kin op. De auto en de bromfiets liepen schade op.


APELDOORN - Winkeldief aangehouden


De politie heeft woensdagmorgen (29/12) in een winkel aan de Korenstraat een 33-jarige Apeldoornse winkeldief aangehouden. Politiemensen die rond 10.15 uur de winkel passeerden, zagen de man een trui onder zijn jas stoppen. Vervolgens wilde hij de winkel verlaten. De politie belette hem dit en hield hem aan. Omdat de man een veelpleger is, wordt hij voorgeleid aan de officier van justitie.


APELDOORN - Nog celstraf tegoed


De politie heeft woensdag twee mannen aangehouden die nog enkele dagen celstraf tegoed hadden. De politie zag rond 14.20 uur een 42-jarige Apeldoorner op de Stationsstraat lopend, drinkend uit een blikje bier. Onderzoek wees uit dat de man nog veertien dagen celstraf tegoed had. Rond 18.10 uur hield de politie op de Deventerstraat een 39-jarige man uit Zwolle aan die eveneens nog veertien dagen celstraf moest uitzitten. Bovendien moest hij nog een boete van bijna 450 euro betalen. Beiden zijn ingesloten.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --