Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District Noord-West Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWESTVELUWE


30 december 2004


PUTTEN - Automobilist onder invloed


De politie heeft woensdagmiddag (29/12) op de Prins Bernhardlaan een 33-jarige automobilist uit Putten aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 16.15 uur en constateerde dat hij alcohol gedronken had. De man blies op het bureau een promillage van 1. De politie gaf de man een boete en een rijverbod van vier uur.


WEZEP - Automobilist gewond door aanrijding


Een 37-jarige automobilist uit Zwolle raakte woensdagmorgen (29/12) gewond door een aanrijding op de A28. De man haalde rond 07.45 uur met een snelheid van 120 km een vrachtauto in. Door het gladde wegdek raakte hij in een slip, kwam in de rechter berm terecht, ramde een boom en kwam vervolgens op de kop tot stilstand. De auto raakte totaal vernield maar de man liep ''slechts'' enkele snijwonden aan de handen op.


OOSTERWOLDE - Politie haalt illegale zender uit de lucht


De politie heeft woensdagmiddag (29/12) in een woning in Oosterwolde de illegale zender Verona uit de lucht gehaald. De politie ging rond 12.30 uur de woning binnen en nam de straalzender in beslag. Elders werden de ontvanger, de hoofdzender en de versterker in beslag genomen. De politie maakte tegen de 24-jarige beheerder van de zender proces-verbaal op.


VAASSEN - Man moet nog openstaande boetes betalen


De politie heeft woensdagavond (29/12) op de Emsterweg een 38-jarige automobilist uit Epe aangehouden die nog twee boetes van in totaal 400 euro moest betalen. De politie zag de man rond 20.00 uur rijden die op het zien van de politieauto er met hoge snelheid vandoor ging. De politie hield de man uiteindelijk aan. Behalve de twee boetes die hij nog moest betalen was zijn auto niet apk gekeurd.


ERMELO - Dertien automobilisten in de fout


De politie heeft woensdagmiddag tijdens een gordelcontrole op de Dokter Van Dalelaan dertien automobilisten een boete gegeven voor het niet dragen van de gordel. Veel bestuurders hadden de gordel keuring om maar deze dertien niet. De politie geeft aan in Ermelo intensief op het gebruik van de autogordels te controleren.


ELBURG - Bromfietser gewond door val


Een 33-jarige bromfietser uit 't Harde raakte woensdagavond (29/12) op de Zuiderzeestraatweg Oost gewond door een val. De man kwam rond 23.00 uur ten val en liep schouderletsel op. Omdat hij naar alcohol rook liet de politie in het Sophiaziekenhuis een bloedproef afnemen.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --