Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


30 december 2004


Zutphen - Fietsers vallen door gladheid


Door de gladheid zijn woensdagmorgen bij de rotonde op de Harenbergweg en de rotonde bij de Jo Spierlaan drie fietsers gevallen. Een 55-jarige Zutphense viel op de Harenbergweg. Op de rotonde bij de Jo Spierlaan viel eerst een 54-jarige Zutphense en later een 37-jarige Warnsveldse met haar twee kinderen (leeftijden onbekend). Allen werden met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Nijbroek - Hennepkwekerij aangetroffen


Woensdag 29 december rond 18.30 uur ontstond er een stroomstoring in Nijbroek. De NUON onderzocht waar de storing vandaan kwam en trof in een schuur aan de Middendijk een illegale aansluiting aan. De politie vond in de schuur een hennepkwekerij. In totaal stonden er 1200 planten en 64 lampen. De NUON heeft de stroom afgesloten. De politie zal de kwekerij ontmantelen en de planten met toebehoren vernietigen. De eigenaar van de schuur, een 43-jarige Nijbroeker, is verhoord. Het onderzoek gaat verder.


Voorst / Klarenbeek / Twello - 1500 bestuurders laten blazen


Door het verkeershandhavingsteam van de politie werd woensdag van 15.30 tot 23.00 uur een grote alcoholcontrole gehouden. Er werd gecontroleerd in Twello bij de rotonde de Baar, in Klarenbeek bij de rotonde Withagenweg en in Voorst bij de rotonde bij Bakken Bril. Van de 1500 gecontroleerde bestuurders bleken er 3 onder invloed van alcohol te zijn. Een 51-jarige automobilist uit Twello blies in Twello 1,5 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. In Klarenbeek blies een 60-jarige automobilist uit Beekbergen 0,7 prom. Een 53-jarige automobilist uit Wilp negeerde in Voorst een stopteken en ging ervandoor met een snelheid van ongeveer 145 km. De politie kon de man even later bij zijn woning in Wilp aanhouden. Hij blies 1,4 prom en moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt tegen de drie bestuurders proces verbaal op.
Verder heeft de politie twee mensen bekeurd voor het rijden met mistlichten en het rijden zonder gordel.


Warnsveld - Te snel over de Lochemseweg


Een 40-jarige automobilist uit Lochem werd woensdagavond bij een controle op de Lochemseweg betrapt op te hard rijden. De man reed 136 km waar 80 km is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakte proces verbaal op.
Verder werd bekeurd voor de volgende overtredingen: 8x niet voeren van fietsverlichting, 1x parkeren op invalidenparkeerplaats zonder parkeerkaart, 1x rijden op onverzekerde snorfiets, 1x rijden op snorfiets zonder certificaat en 2x niet dragen van de autogordel.


Zutphen - Winkeldieftal


Een 43-jarige inwoonster uit Nijmegen werd woensdagmorgen betrapt in een winkel aan de Korte Hofstraat. Zij had twee shirts onder haar jas verstopt en wilde de winkel uitlopen zonder te betalen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. De vrouw werd overgedragen aan de politie. In verband met recidive werd door de politie proces verbaal opgemaakt.


Lochem - doorrijden na aanrijding


Een 48-jarige man uit Lochem heft aangifte gedaan van het doorrijden na aanrijding. Hij had zijn auto op donderdag rond 22.00 uur bij zijn woning aan de Koedijk geparkeerd. De volgende ochtend bleek de auto aan de rechterkant beschadigd te zijn. De schade moet door een andere verkeersdeelnemer veroorzaakt zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN



---- --