Ingezonden persbericht


Horeca houdt acties voor hulp Azië.

Koninklijk Horeca Nederland stelt ledenwebsite open voor ideeën en tips.

WOERDEN, 30 december 2004 - Koninklijk Horeca Nederland ondersteunt haar leden om acties te bedenken voor hulp aan de slachtoffers van de natuurramp in Azië. De 20.000 leden van de brancheorganisatie worden uitgenodigd om vanaf vandaag via een forum op het ledendeel van de website www.horeca.org met ideeën en tips voor acties te komen die geld opleveren voor giro 555. Op deze wijze worden collega-ondernemers geinformeerd en geïnspireerd om dergelijke acties over te nemen en uit te voeren.

"Op dit moment ontstaan er allerlei spontane acties en ideeën door individuele horeca- ondernemers", aldus Jeu Claes, directeur van Koninklijk Horeca Nederland. " Via onze website verzamelen we alle goede ideeën en tips en stellen we deze voor onze leden beschikbaar. Vervolgens kunnen collega-ondernemers deze acties overnemen waardoor een sneeuwbaleffect kan ontstaan met acties voor hulp aan Azië. Ook krijgen we op deze manier inzicht hoeveel acties er ontstaan en wellicht wat deze opleveren voor giro 555.

De laatste dagen zijn al diverse horecaondernemers aan de slag met het bedenken en opzetten van ludieke acties. Zo denkt de afdeling Groningen van Koninklijk Horeca Nederland aan een benefietactie voor giro 555 en stelt het personeel van cafetariabedrijf 't Klumpke in Leende de komende tijd de fooien ter beschikking. Maar ook ontstaan ideeën waarbij door ondernemers een geldelijke bijdrage wordt geleverd, het personeel spontaan een vrije dag ter beschikking kan stellen en worden ook leveranciers en gasten van horecabedrijven aangespoord te doneren. Koninklijk Horeca Nederland zal de komende tijd regelmatig publicitair verslag doen van de acties die binnen de branche worden ondernomen.

Noot voor de redactie -