Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


30 december 2004


Terborg - Beslagen ruit


Een 27-jarige automobiliste uit Goor heeft woensdag op de kruising Industrieweg / Damstraat een middengeleider omver gereden. Rond 08.45 uur reed zij op de Industrieweg. Ze was haar beslagen voorruit aan het schoonmaken en had daardoor niet in de gaten dat ze midden op de weg reed. De middengeleider had ze niet gezien. Omdat de automobiliste na de aanrijding was doorgereden, is door de politie proces verbaal opgemaakt.


Doetinchem - Politie houdt 2 mannen aan na inbraak


De politie heeft afgelopen nacht twee mannen uit Ede aangehouden. Getuigen meldden rond 03.00 uur dat er werd ingebroken in een bedrijf aan de Waterstraat. Toen de politie arriveerde, renden er drie mannen het pand uit een steeg in. De politie kon twee mannen te pakken krijgen. De derde wist te ontkomen. Van het bedrijf werd een deur geforceerd en binnen werd getracht geld weg te nemen.
De twee aangehouden Edenaren, 21 en 22 jaar oud, zijn in verband met het onderzoek ingesloten, het onderzoek naar de derde wordt voortgezet.


Beltrum - Tegen boom door gladheid


Een 43-jarige automobilist uit Beltrum raakte woensdagmorgen gewond na een aanrijding. De man reed rond 09.40 uur over de Zieuwentseweg vanuit Beltrum. Op het gladde wegdek verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een boom. De man werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Braamt - In auto ingebroken


In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een auto die geparkeerd was aan de Landsweerwal. De autoradio-cd-speler werd weggenomen, evenals een rijbewijs, een Samsonite koffer met daarin een telefoonoplader en het kentekenbewijs. Een 42-jarige inwoner uit Wolvega heeft aangifte gedaan. De politie adviseert om nooit zaken als rijbewijzen, paspoorten e.d. in de auto te laten liggen.


Doetinchem - Inbraak in woning


In een woning aan de Wilhelminastraat is woensdag ingebroken. Men wist binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werden onder andere een dvd-speler, digitale camera's, sieraden en een onbekend geldbedrag. De politie stelt een onderzoek in.


Etten - 56 bestuurders te snel


Agenten hebben woensdagmiddag bij een controle op de Zeddamseweg 56 bestuurders betrapt op te snel rijden. Van 464 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km. Op de Zeddamseweg is 80 km toegestaan.


Aalten - Bekeuring voor notoire hardrijder


De politie heeft afgelopen nacht een 19-jarige Arnhemmer bekeurd voor te hard rijden. Naar aanleiding van aanhoudende klachten van buurtbewoners over het asociale rijgedrag (negeren rood licht en erg hard rijden) van de Arnhemmer werd er gecontroleerd ter hoogte van de Twee Bruggen. De Arnhemmer reed 20 km te hard en kreeg hiervoor een bekeuring. De politie blijft de komende tijd controleren.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --