Fortis Bank

Fortis steunt voor Azië samenwerkende hulporganisaties en plaatselijke Rodekruisverenigingen

Naar aanleiding van de noodsituatie in Azië maakt Fortis een bedrag vrij van 105.000 euro, dat als volgt wordt ter beschikking gesteld:


* 70.000 euro gelijk verdeeld over de samenwerkende hulporganisaties in België (Consortium rekeningnummer 12-12) en Nederland (Samenwerkende Hulporganisaties Giro 555).
* 35.000 euro door Fortis Azië vrijgemaakt voor de plaatselijke Rodekruis- en Rodehalvemaanverenigingen in Thailand, Maleisië en Indonesië. Dit zijn de getroffen landen waar Fortis activiteiten ontwikkelt met lokale partners en kantoren.

Perscontacten:
Brussel +32 (0)2 565 35 84
Utrecht +31 (0)30 226 32 19

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 25,8 miljard (30/11/2004) en circa 52.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com