Productschap Diervoeder

30/12/2004

Wijzigingen in de standaarden GMP14, GMP21 en diverse checklijsten

Bestemd voor: GMP+-gecertificeerde bedrijven,
certificatie-instellingen en andere belanghebbenden

Op de website van het Productschap Diervoeder zijn de volgende (gewijzigde) publicaties verschenen.

GMP14 Productnormen
Hierin zijn enkele verwijzingen geactualiseerd. Deze betreffen o.a. de ingetrokken regeling verbod diermelen in diervoeders van LNV. De wijzigingen zijn grijs gearceerd.

GMP21 Lijst van kritische toevoegings-en diergeneesmiddelen Onder paragraaf 4.4 is een nieuw toegelaten diergeneesmiddel met de handelsnaam Pulmodox toegevoegd.

Checklijsten GMP01, 08A/08B/08C en 10
Op 10 november jl. zijn de checklijsten van de GMP08B en 08C door het Algemeen Bestuur van het Productschap Diervoeder goedgekeurd. Deze checklijsten worden door de certificatie-instellingen gehanteerd tijdens de audits.

Per 1 maart 2005 is in het kader van de GMP+-regeling certificering volgens GMP08B en GMP08C verplicht voor bedrijven die mengvoeders, voedermiddelen en voormengsels per zeevaart en per railvervoer vervoeren.

Als gevolg hiervan is ook de checklijst van GMP01 gewijzigd. De checklijst van GMP08A is slechts redactioneel aangepast.

De checklijst van GMP10 (Labcode) is eveneens geactualiseerd. Deze is aangevuld met voorbeelden van tekortkomingen in de cat. 1, 2 en 3. De wijzigingen zijn grijs gearceerd.