Ingezonden persbericht


30.12.2004 / 231nl

AUSTRIAN AIRLINES GROUP BOUWT LUCHTBRUG NAAR CRISISGEBIEDEN IN ZUIDOOST-AZIE

Speciale vluchten naar Colombo en de Malediven

Sinds het moment van de zeebeving en de vloedgolf van 26 december heeft Austrian inmiddels negen vluchten uitgevoerd naar de getroffen gebieden in Zuidoost-Azië. Het gaat om vluchten van en naar Colombo, Malé, Phuket, Bangkok, Kuala Lumpur en Singapore.

Speciale evacuatievluchten

De luchtbrug breidt zich snel uit met speciale evacuatievluchten naar Sri Lanka en de Malediven. Aan boord van de speciale vluchten is personeel van het Rode Kruis, een arts en een team vrijwilligers dat helpt bij de afhandeling van de vluchten. In de getroffen gebieden heeft Austrian extra personeel ingezet om reisdocumenten in orde te maken en de terugvlucht van passagiers naar Europa zo snel mogelijk te regelen.

Chief Executive Officer Vagn Soerensen over de crisisinterventie van Austrian: "Ons hechte netwerk naar Zuidoost-Azië maakt het mogelijk om al meer dan 1000 passagiers terug naar Europa te vervoeren. In samenwerking met het Oostenrijkse Ministerie van Buitenlandse Zaken, is de luchtbrug naar het rampgebied vanmorgen uitgebreid met een speciale rechtstreekse vlucht van Wenen naar Colombo/Sri Lanka en één via Dubai naar Malé/ de Malediven. We maken ons zorgen en leven mee met de mensen in het getroffen gebied. We doen ons uiterste best om onze passagiers zo goed mogelijk te begeleiden met onze crisisteams en zo snel mogelijk terug naar huis te brengen."

De Austrian Airlines Group bestaat uit Austrian, Austrian arrows en Lauda Air en maakt deel uit van de Star Alliance.