Rembrandthuis



Persbericht Amsterdam, 31 december 2004

Ruim 150.000 bezoekers voor het Rembrandthuis

Met een bezoekersaantal van ruim 150.000 in 2004 kijkt het Rembrandthuis terug op een zeer succesvol jaar. De stijging van ca. 5 procent ten opzichte van het aantal bezoekers in 2003 is vooral te danken aan een verdere toename van het bezoek door scholieren en een reeks goed bezochte tentoonstellingen.

Het Rembrandthuis beschouwt cultuureducatie als een van zijn kernactiviteiten en investeert voortdurend in kwaliteitsverhoging van zijn educatieve aanbod. Deze investering resulteerde in 2004 in een spectaculaire stijging van ruim 40 procent van het bezoek door scholieren. Extra inspanningen werden in 2004 gericht op het middelbaar onderwijs, met een verdubbeling van het bezoek door middelbare scholieren als resultaat.

Het tentoonstellingsjaar begon voor het Rembrandthuis zeer succesvol met de tentoonstelling Meesterprenten, gevolgd door een overzichtstentoonstelling van het werk van de Nederlandse graficus Lou Strik. In de zomermaanden volgden de bezoekersaantallen de normale trend, om in het najaar sterk te stijgen. Grote belangstelling was er met name voor de tentoonstelling van het grafische werk van de Franse kunstenaar Erik Desmazières, die nog tot 16 januari 2005 te zien is, en de tentoonstelling Aat Veldhoen. De kunstenaar en zijn muze.