Persberichten Politie Brabant-Noord 30/12

's-Hertogenbosch 30-12-2004

MEISJES AANGEHOUDEN VOOR KLEDINGDIEFSTAL

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag zijn bij een modewarenhuis aan de Markt in s-Hertogenbosch twee 16-jarige meisjes uit Vlijmen betrapt op diefstal van kleding. Het tweetal probeerde negen truitjes en een broek met een totale waarde van 488,- weg te nemen. Zij zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten.

VUURWERK INBESLAGGENOMEN

Heusden Woensdagavond heeft de politie op de Robrechtstraat in Heusden vuurwerk inbeslaggenomen. Agenten zagen dat de 14-jarige zoon des huizes vanaf de bovenverdieping van de woning vuurwerk naar beneden gooide. In de woning nam de politie 780 kanonslagen, 4 dozen babypijltjes, 2 romeinse kaarsen, 36 wondertollen en 23 crazyjacks inbeslag. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Hij zal worden doorverwezen naar Bureau HALT.

TASJESROOF

s-Hertogenbosch Donderdagmorgen omstreeks 09.10 uur is een 44-jarige Bossche op de kruising van de Kruisstraat met de Visstraat in s-Hertogenbosch beroofd van haar handtas. Twee daders zijn vermoedelijk van achteraf aan komen lopen. Zij rukten de tas van de schouder van het slachtoffer en gingen er te voet vandoor de Visstraat in. In de tas zat een gering geldbedrag en enkele persoonlijke bescheiden. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 8844.

GOKHAL OVERVALLEN

s-Hertogenbosch Woensdagavond is een gokhal aan de Karrenstraat in s-Hertogenbosch overvallen. Omstreeks 22.15 uur drongen ca. vijf gemaskerde-en gewapende mannen het pand binnen. Zij dwongen onder bedreiging van een vuurwapen de aanwezige gasten hun portemonnee en/of pinpassen af te geven. Een 38-jarige medewerkster werd met geweld gedwongen geld af te geven. De vrouw liep hierbij lichte verwondingen aan haar hoofd op. De overvallers verlieten daarna de hal en zijn vermoedelijk te voet gevlucht in de richting van het Uilenburgstraatje. De inmiddels gewaarschuwde surveillance-eenheden hebben direct de omgeving uitgekamd. De overvallers werden niet meer aangetroffen. Terplaatse hebben de recherche en technische recherche een onderzoek ingesteld. Gisterenavond is een start gemaakt met het buurtonderzoek, vandaag gaan de rechercheurs daar mee verder. Er werken op dit moment werken er tien rechercheurs aan de zaak. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.

VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag zijn op het Stationsplein in s-Hertogenbosch drie mannen uit Nuland (18,25 en 20 jaar oud) en een 31-jarige man uit Rosmalen aangehouden voor openlijke geweldpleging. De politie kreeg een melding dat het viertal aan het vechten was voor het station. Terplaatse zijn de vier mannen aangehouden en ingesloten. Voor zover nu bekend stonden de drie uit Nuland te wachten op een taxi en werden zij lastiggevallen door de Rosmalenaar. Er vielen over en weer klappen. De Nulanders zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De Rosmalenaar zit nog vast.

VERDACHTE HUISELIJK GEWELD AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 33-jarige inwoner uit Rosmalen aangehouden voor bedreiging/mishandeling van zijn ex-vriendin in de wijk de Slagen in s-Hertogenbosch. De man wordt ervan verdacht de vrouw uit jaloezie vanaf medio december 2004 regelmatig te hebben mishandeld en/of met de dood te hebben bedreigd. De vrouw deed aangifte. De man meldde zich op het bureau, nadat hem bekend was geworden dat hij werd gezocht. Hij is ingesloten.

BROMFIETSSTER GEWOND NA VAL

Schijndel - Donderdagmiddag is een 16-jarige bromfietsster uit Schijndel op de Hoofdstraat in haar woonplaats met haar bromfiets gevallen en gewond geraakt. Het meisje moest remmen voor een auto die wegreed uit een parkeervak. Door het natte wegdek slipte zij en kwam ten val. Zij is met been-en polsletsel per ambulance overgebracht naar het Bernhoven ziekenhuis in Veghel.

CONTROLE VUURWERKOVERLAST

Sint Michielsgestel De politie heeft woensdagavond in een onopvallende surveillanceauto gecontroleerd op het afsteken van vuurwerk in Sint Michielsgestel, Schijndel en Berlicum. In het totaal zijn 10 jongeren variërend in leeftijd 10 jaar tot 18 jaar bekeurd voor het illegaal afsteken van vuurwerk. In de meeste gevallen zijn de verdachten doorverwezen naar Bureau HALT. In het totaal zijn 329 vuurpijlen, 280 babypijlen, 624 rotjes, 2 strijkers en 21 stuks ander vuurwerk inbeslaggenomen.

RIJDEN ONDER INVLOED

Cromvoirt In de nacht van woensdag op donderdag is een 59-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch op de Sint Lambertusstraat in Cromvoirt betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

CONTROLE VERLICHTING

Boxtel Woensdagavond zijn bij een verlichtingscontrole op diverse locaties in Boxtel negen fietsers en één bromfietser bekeurd voor het rijden zonder licht.

RUIM DRIEMAAL ALCOHOLLIMIET OVERSCHREDEN

Schijndel Woensdagavond is een 39-jarige Poolse automobilist aan Het Hooghekke in Schijndel betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man had ruim driemaal de alcohollimiet overschreden. Hij kreeg een rijverbod van elf uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

JONGEREN AANGEHOUDEN BIJ INBRAAK WINKEL

Uden - Woensdagavond zijn drie jongeren in de leeftijd van 13 tot 17 jaar uit Uden aangehouden. De drie werden betrapt toen ze aan het inbreken waren in een winkel aan de Oranjestraat in Uden. Ze hadden een gat in de etalageraam van de winkel gemaakt en spullen uit de etalage gestolen. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten.

VERDACHTE HUISELIJK GEWELD AANGEHOUDEN

Oss De politie heeft donderdagmorgen op de Condorstraat in Oss een 25-jarige man uit Batenburg aangehouden voor huisvredebreuk en vernieling. De man vernielde bij de woning van zijn ex-vriendin elders in Oss, de achterdeur, drong de woning binnen en probeerde de slaapkamer van zijn ex-vriendin binnen te gaan. Het slachtoffer wist de politie te waarschuwen, waarop de verdachte vluchtte. Hij kon later in de Condorstraat worden aangehouden. Hij is ingesloten.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Heesch Donderdagmorgen is een 45-jarige man uit Geffen bij een bouwmarkt aan de Cereslaan in Heesch betrapt op winkeldiefstal. De man probeerde voor een bedrag van ongeveer 40,= aan boren en tornmesjes weg te nemen. Hij is aangehouden en na verhoor op het politiebureau met een proces-verbaal op zak heengezonden.

FIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL

Oss - Woensdagavond is een 40-jarige man uit Heesch bij een ongeval gewond geraakt. De man reed op fiets over de Hescheweg in Oss. Op de kruising met de Julianasingel wilde hij oversteken. Daarbij kwam hij in aanrijding met een over de Julianasingel rijdende auto, bestuurd door een 47-jarige man uit Berghem. De man uit Heesch is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Oss.

DIEFSTAL AUTO

Cuijk - Woensdagavond is vanaf de Smidstraat in Cuijk een donkerblauwe Audi A4 Avant met het Duitse kenteken KLE-XX184 gestolen. De auto was eigendom van een 33-jarige man uit Goch.

HALTVERWIJZING NA ILLEGAAL AFSTEKEN VUURWERK

Sint Anthonis Woensdagavond zijn aan de Alexandriestraat in Sint Anthonis drie jongens (13.14-en 15 jaar) uit die plaats betrapt op het afsteken van vuurwerk. Bij het zien van de politie vluchtten ze de bosjes in. De agenten wisten ze te achterhalen. De jongens vertelden ongeveer 20 kanonslagen te hebben afgestoken. Ze hadden geen vuurwerk meer bij zich. Het drietal wordt doorverwezen naar Bureau HALT.

FIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL

Cuijk - Woensdagmiddag is een 15-jarige jongen uit Cuijk gewond geraakt bij een ongeval. De jongen fietste over de Grotestraat in Cuijk. Op de kruising met de Hapsebaan reed hij richting Padbroek. Daarbij zag hij een auto, bestuurd door een 21-jarige man uit Cuijk niet naderen. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

VROUW GEWOND BIJ BRAND

Grave - Woensdagavond is een vrouw uit Grave gewond geraakt bij een brand. Rond 20.00 uur werd een brand gemeld in een woning aan de Scheerling in Grave. Door enkele jongeren uit Grave werd gezien dat er rook uit de woning kwam. Door hen zijn direct de bewoners van de aangrenzende woningen gewaarschuwd. Deze bewoners zijn tijdelijk ondergebracht in de brandweerkazerne. Door de brandweer is een bewoonster (leeftijd onbekend) uit een woning gehaald. De vrouw is overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen, waar ze is opgenomen op de afdeling intensive care. De brand is ontstaan in door de frituurpan in de keuken van de woning van de vrouw ontstaan. Nadat de brand was geblust, zijn de meeste bewoners weer naar hun woningen teruggegaan.