Politie Zaanstreek-waterland


14:25 29-DEC-04
ZAANDAM, NICOLAASSTRAAT

Politie vindt auto vol winkeldieven

De politie heeft vijf mannen, variërend in leeftijd tussen de 18 en 27 jaar, aangehouden omdat zij worden verdacht van winkeldiefstallen. De auto en de mannen, die geen verblijfplaats in Nederland hebben, werd door surveillerende agenten gecontroleerd. In de auto werden meerdere kledingstukken aangetroffen waar de prijslabels nog aan zaten. Bij diverse kledingstukken werden ook de alarmlabels gevonden. De mannen konden van geen enkel kledingstuk een bonnetje laten zien en zijn meegenomen naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Naast de kledingstukken heeft de politie diverse tangen en andere gereedschappen in beslag genomen.

11:48 29-DEC-04
WORMER, FAUNASTRAAT

Jonge oplichter betrapt

Een 14-jarige jongen uit Leiden is door de politie meegenomen naar het wijkteambureau in Wormer omdat hij colporteerde zonder vergunning. De jongen probeerde huis aan huis pleisters te verkopen ten behoeve 'Kinderstichting R.V.O.' Hij vertelde dat de legitimatie van deze stichting zelf gemaakt en verzonnen was en dat hij al eens eerder door de politie werd betrapt op het valselijk vullen van de eigen portemonnee. De pleisters, legitimatie en een hoeveelheid geld zijn in beslag genomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

16:05 29-DEC-04
ZAANDAM, HARPOENIERSSTRAAT

Bekeuring voor schelden

Een 18-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden omdat hij de agenten uitschold. In het kader van een vuurwerkcontrole vroeg een agent de man of hij vuurwerk bij zich had. Hierop begon hij luidkeels, meerder malen, scheldwoorden te roepen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en later met een bekeuring heengezonden.

20:56 29-DEC-04
ZAANDIJK, JOHN LENNONSTRAAT

Gewonde bij brandje in woning

Een 83-jarige vrouw is gewond geraakt door een kleine brand in haar woning. Een brandende kaars liet een kleedje vlam vatten en vervolgens begon de tafel te branden. De vrouw was in slaap gevallen dus had in eerste instantie niets in de gaten. Later probeerde zij de brand te blussen door de vlammen uit te slaan. Intussen is de brandweer door een oplettende overbuurman gewaarschuwd. De brandweerlieden hebben de bewoonster snel naar buiten gebracht en de brand geblust. Omdat zij veel rook ingeademd heeft en brandwonden aan de handen opgelopen is de vrouw per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

20:09 29-DEC-04
PURMEREND, HOORNSELAAN

Frontale aanrijding

De politie onderzoekt een frontale aanrijding waarbij een 22-jarig Purmerender en een 37-jarige plaatsgenoot betrokken zijn. De 22-jarige reed in zijn auto over de Hoornselaan vanuit de richting van de Gedempte Where. De andere man kwam uit de richting Burgemeester Kooimanweg. In een bocht kwam de jongste, vermoedelijk door te hoge snelheid, op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op de auto van zijn tegenligger. Het rijbewijs van de 22-jarige is ingevorderd en er is bloed afgenomen omdat de agenten vermoeden dat hij een stof gebruikt heeft die de rijvaardigheid kan beïnvloeden. De bestuurders zijn naar het ziekenhuis gebracht en konden na onderzoek naar huis. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.


00:30 30-DEC-04
ZAANDAM, THORBECKEWEG

Dronken bestuurder met ongeldig rijbewijs

Een 50-jarige Zaandammer is met zijn auto door de politie aan de kant gezet omdat hij slingerend reed. Bij de test op straat was al te zien dat de man flink gedronken had. Na aanhouding blies hij aan het bureau meer dan vier maal de toegestane hoeveelheid op het testapparaat. De man reed ook auto terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd en ongeldig verklaard.
De agenten maken van beide misdrijven proces-verbaal op.

15:30 29-DEC-04
PURMEREND, HOORNSELAAN

Bijna ontsnapt na afsteken vuurwerk

De politie heeft een 32-jarige man uit De Rijp aangehouden die vuurwerk afstak terwijl dit verboden is en zich verzette tegen zijn aanhouding. De man probeerde er vandoor te gaan toen een agent hem probeerde te bekeuren. Na een korte achtervolging kreeg een andere agent hem te pakken. De man verzette zich flink maar kon in de boeien naar het politiebureau worden gebracht. Daar is hij na verhoor met een bekeuring voor afsteken vuurwerk en een proces-verbaal voor verzet heengezonden.

05:03 30-DEC-04
PURMEREND, KOEMARKT

Man aangehouden na mishandeling

De politie heeft een 20-jarige man uit Purmerend aan gehouden die verdacht wordt van mishandeling van een 22-jarige plaatsgenoot. De verdachte zou een lawinepijl hebben afgeschoten voor een horecagelegenheid wat de 22-jarige probeerde te voorkomen. Na een woordenwisseling zou de verdachte de man tegen zijn hoofd hebben geslagen waarna omstanders hem in bedwang hielden zodat de politie hem kon aanhouden. Hij is na ontnuchtering verhoord en heengezonden.

05:59 30-DEC-04
ZAANDAM, GALJOENSTRAAT

Computers weg uit school

Na een melding van een inbraakalarm bij een school was de politie snel ter plaatse. Aan de achterzijde van de school bleken ramen open geschoven. De daders waren echter gevlogen met een aantal computers. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.


GEHELE REGIO

Vuurwerkoverlast

Nu de verkoop van vuurwerk officieel is begonnen komen er veel klachten bij de politie binnen over te vroeg afgestoken vuurwerk. De politie heeft extra mensen ingezet om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Er zijn tientallen jongelui naar bureau HALT verwezen en diverse volwassenen hebben een bekeuring gekregen.

Over ongeveer een uur volgt nog een berichtje over de moordzaak op de Cantate in Zaandam van 16 december 2004.


---- --