Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 30 december 2004

(
Valkenburg Politie treft illegaal vuurwerk aan
In een schuur van een woning trof de politie woensdagmiddag 29 december illegaal vuurwerk aan. Het ging hier om 7 vuurpijlen, een ratelband van 100.000 klappers en 75 strijkers. De politie nam dit vuurwerk in beslag. Tegen de eigenaar, een 18-jarige Valkenburger, wordt proces-verbaal opgemaakt. Het optreden door de politie volgde na informatie over het verboden bezit.

Katwijk Politie treft illegaal vuurwerk aan
In een schuur van een woning in Katwijk aan den Rijn trof de politie woensdagmiddag 29 december illegaal vuurwerk aan. Het ging hier om 6 vuurpijlen. De politie nam de pijlen in beslag. Tegen de eigenaar een 17-jarige Katwijker wordt proces-verbaal opgemaakt. Het optreden door de politie volgde na informatie over het verboden bezit.
Op donderdag 30 december liepen agenten op de Hercules aan tegen een 15-jarige die daar vuurwerk aan het afsteken was. Hij had 3 strijkers bij hem. Bij de jongen thuis lagen nog eens 55 strijkers. Het verboden vuurwerk is inbeslaggenomen.

Sassenheim Winkelier bekeurd voor teveel opgeslagen vuurwerk
De politie heeft woensdagochtend 29 december een winkelier bekeurd voor teveel opgeslagen vuurwerk. De politie kwam dit tot de ontdekking bij een gezamenlijke controle met de gemeente
van de verkooppunten. In plaats van de toegestaande hoeveelheid van 1.000 kilogram was er 1.751 kilogram aanwezig. Tegen de 33-jarige eigenaar uit Sassenheim wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sassenheim Politie zoekt tasjerovers
De politie is op zoek naar twee jongens op een scooter die op donderdag 30 december rond 13.50 uur een 49-jarige vrouw uit Sassenheim van haar tas beroofde. Dit gebeurde op de Willibrorduslaan. De jongens reden langs de vrouw en pakte haar tas af. Daarna reden ze in de richting van de Julianalaan. Van hen ontbreekt tot op heden ieder spoor.

Roelofarendsveen Politie treft partij illegaal en legaal vuurwerk aan
In een bedrijfspand op het Veenderveld trof de politie dinsdagochtend 28 december voor ongeveer 600 kilogram aan illegaal en legaal vuurwerk aan. Het ging hier om vuurpijlen en sierpakketten vuurwerk met een marktwaarde van ongeveer 9.500 euro. De partij is inbeslaggenomen. De 63-jarige eigenaar van het pand en de partij vuurwerk, een 63-jarige man uit Den Haag, werd aangehouden. De FIOD is een onderzoek begonnen naar een grote partij kleding, parfum, speelgoed en skeelers waarbij vermoedelijk sprake is van merkvervalsing. De verdachte wordt vrijdag 31 december bij de rechter-commissaris voorgeleid.

Hazerswoude-dorp Aanrijding
Bij een aanrijding op de Hoogeveenseweg raakte donderdagmiddag 30 december een automobiliste gewond. De aanrijding gebeurde rond 13.45 uur. Een automobilist remde af om een erf aan de Hoogeveenseweg op te rijden. Een automobiliste die achter deze auto reed zag dit te laat en botste op haar afremmende voorganger. Met onbekend letsel is de vrouw overgebracht naar het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer. De weg was tot 15.45 uur voor al het verkeer afgesloten om de hulpdiensten in staat te stellen hun werk te kunnen doen. De gegevens van de betrokken bestuurders was bij het opmaken van dit persbericht nog niet bekend.
--------------------------------------------- einde middagberichten --------------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --