Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, donderdag 30 december

Alkmaar 30-12-2004 - 15.56 uur

Alcoholcontrole
Bergen - Broek op Langedijk, donderdag 30 december 2004 Op donderdagmorgen omstreeks 00.25 uur werd op de Duinweg te Bergen een 58-jarige automobilist uit Schoorl gecontroleerd tijdens een routinecontrole. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 330 ug/l. dat is anderhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.
Omstreeks dezelfde tijd werd op de Nauertogt in Broek op Langedijk een 49-jarige Alkmaarder gecontroleerd. Hij blies 350 ug/l. Ook deze verdachte kreeg een proces-verbaal.

Graven besmeurd
Akersloot, woensdag 29 december 2004
In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 18.00 en 09.00 uur werden vier grafzerken besmeurd op de begraafplaats aan de Kerklaan in Akersloot. De opschriften van de zerken waren onleesbaar gemaakt met lichtgroene verf. De spuitbus met verf was op de begraafplaats achtergebleven.

Verlichtingscontrole
Alkmaar, donderdag 30 december 2004
Op donderdagmorgen werd een korte verlichtingscontrole gehouden op de Geestersingel te Alkmaar. In totaal kregen negen bestuurders van (brom)fietsen een bekeuring wegens defecte verlichting.

Vuurwerkcontrole
Heerhugowaard, donderdag 30 december 2004
De afgelopen dagen heeft de regiopolitie Noord-Holland Noord enkele honderden meldingen over vuurwerkoverlast te verwerken gekregen. In nagenoeg alle gevallen ging het om vroegtijdig afsteken van (vaak) illegaal vuurwerk. De politie Heerhugowaard heeft daarop besloten om in samenwerking met het HALT-bureau een aantal gerichte controles te houden. De controle op woensdag 29 december leverde maar liefst dertig verdachten op, die in leeftijd varieerden tussen de 12 en 17 jaar. In elf gevallen werd een proces-verbaal opgemaakt, terwijl negentien verdachten een HALT-verwijzing kregen.