Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, donderdag 30 december

Hoorn 30-12-2004 - 15.59 uur

Inbraak in woning
Blokker, woensdag 29 december 2004
Op woensdagmiddag werd tussen 15.00 en 17.30 uur ingebroken in een hoekwoning aan de Galerij te Blokker. De daders kwamen het pand binnen door een woonkamerraam open te breken aan de voorzijde van het pand. Uit de woning werden onder anderen een computer en een flatscreen ontvreemd.
Hoorn, woensdag 29 december 2004
Op woensdag werd tussen 07.00 en 18.30 uur ingebroken in en vrijstaande woning aan de Barnsteen in Hoorn. Ook hier werd een raam aan de voorzijde van het pand geforceerd. Hier verdwenen een computer en sieraden.

Doorrijder aangehouden
Avenhorn, woensdag 29 december 2004.
Op woensdagavond omstreeks 19.50 uur fietste een 13-jarige meisje uit Avenhorn over de West in haar woonplaats. Hier werd zij van achteren aangereden door de bestuurder van een Mercedes personenauto. Het meisje vloog enkele meters door de lucht en kwam in de berm terecht. De bestuurder van de personenauto stopte niet, maar reed snel door. Het slachtoffer werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. Hier bleken de verwondingen mee te vallen. Een getuige kon het kenteken van de auto noteren. Dit bleek te zijn afgegeven aan een 39-jarige inwoner van Avenhorn. Bij onderzoek bij de woning bleek de man echter niet thuis te zijn.
Omstreeks 20.30 uur bleek op de Vredemakersweg in De Goorn een eenzijdig ongeval te zijn, waarbij de Mercedes in de berm was vast komen te zitten. Het voertuig hing gedeeltelijk boven de naast de weg gelegen sloot. Ter plaatse bleek de bestuurder nog achter het stuur te zitten. Naast hem stond een krat bier en een fles sterke drank. De man leek te slapen. Toen de politie hem wakker schudde haalde hij met zijn vuist uit naar de politieman. Hij mistte echter. De man werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau moest de man een ademanalyse afleggen. Hieruit bleek, dat hij 840 ug/l alcohol in zijn adem had. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vernieler aangehouden
Medemblik, woensdag 29 december 2004
Op woensdagavond omstreeks 20.00 uur kreeg de politie melding dat op de Hoogesteeg in Medemblik door een groepje jongeren een brievenbus was vernield. Door vuurwerk in de brievenbus te stoppen sloeg de hele voorkant van de bus weg. Getuigen konden een goed signalement geven van de daders. Een van hen, een 16-jarige Medemblikker, werd even later aangetroffen op de Nieuwstraat. Bij het zien van de politie vluchtte hij weg. Hij kon echter worden aangehouden op de Westerhaven. De jongen is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de andere drie jongens en naar andere vernielingen aan brievenbussen.

Overval op bejaarde
Enkhuizen, woensdag 29 ecember 2004
Op woensdagavond omstreeks 20.50 uur werd een 81-jarige bewoner van een aanleunwoning aan de Noorder Boerenvaart in Enkhuizen in zijn woning beroofd. De politie kon later op de avond een 16-jarige jongen uit Den Dolder aanhouden.
De verdachte belde bij het slachtoffer aan en vroeg of hij even naar het toilet mocht omdat hij nodig moest plassen. Hoewel het slachtoffer het verhaal niet helemaal vertrouwde, werd de jongen toch binnengelaten. Eenmaal binnen trok de verdachte een pistool en bedreigde de bejaarde man hiermee. De verdachte wilde geld hebben. Het slachtoffer gaf aan dat er geld in zijn jaszak zat. Toen hij zijn jas ging halen, kon het slachtoffer het alarmsysteem van de aanleunwoning activeren. De verdachte, die dit zag, greep de jas beet en rende hiermee weg. In de jas zat een doosje met enkele pillen en een klein geldbedrag (veertig euro). Op basis van het signalement werd de verdachte door de politie herkend. Omstreeks 21.45 uur kon hij worden aangehouden in een woning op de Lindenhof. In de woning werd ook een (gas)pistool aangetroffen. Het wapen zal worden onderzocht. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld. Hij wordt niet alleen verhoord over deze overval, maar ook over soortgelijke overvallen in recentelijk in Enkhuizen hebben plaatsgevonden. De politie is nog op zoek naar het gestolen jack. Het betreft een grijs nylon jack tot op de heup. Eventuele getuigen, die de verdachte met het jack hebben zien lopen, of die weten waar het jack nu is, worden verzocht contact op te nemen met de politie Stede Broec, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).