Ingezonden persbericht


Unisys helpt slachtoffers aardbeving Azië

Schiphol-Rijk, 30 december 2004 - Unisys Nederland ondersteunt de inzamelactie van de Samenwerkende Hulporganisaties voor noodhulp aan de slachtoffers van de vloedgolven in Azië. Unisys heeft besloten om voor iedere donatie die via overschrijvingsformulieren aan gironummer 555 wordt overgemaakt, 25 eurocent extra te doneren. Het betreft hier transacties voor de vier Nederlandse banken die de verwerking van hun overschrijvingsformulieren hebben uitbesteed aan Unisys.

Rob Fopma, General Manager bij Unisys Payment Solutions & Services: "Al vanaf afgelopen maandag zien we bij Unisys grote hoeveelheden overschrijvingen passeren naar rekeningnummer 555 voor de actie 'Help slachtoffers aardbeving Azië'. Na het zien van de aangrijpende beelden en de genereuze opstelling van duizenden Nederlanders ontstond bij ons personeel het idee dat we als bedrijf ook iets moeten doen. We hebben daarom besloten de omzet die we genereren met de verwerking van de overschrijvingen, plus een extra percentage, rechtstreeks te doneren aan rekeningnummer 555. We hopen dan ook dat het aantal door ons verwerkte overschrijvingen fors zal zijn en we een groot bedrag kunnen doneren. Daarnaast willen we met deze actie een aanzet geven voor andere bedrijven om ook iets te doen voor de slachtoffers van deze ramp."

Unisys verwerkt ruim 100 miljoen acceptgiro's en overschrijvingsformulieren per jaar, wat neerkomt op ongeveer 35 procent van het totale aantal in Nederland.

###

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Erwin Zijlstra
Country Communications Manager Unisys The Netherlands & Communications Programmes Director EMEIA

Telefoon: + 31 (0)20 526 78 47
Mobiel: + 31 (0)6 1000 11 81
E-mail: erwin.zijlstra@unisys.com