Gemeente Breda

Gemeentelijke reactie op de ramp in Zuidoost-Azië

Het gemeentebestuur van Breda heeft diep geschokt en met leedwezen kennis genomen van het tragische verlies van de vele levens als gevolg van de zeebeving in Zuidoost-Azië. Daarom heeft het gemeentebestuur besloten om de nieuwjaarsbijeenkomsten voor de stadsgenoten en voor de gemeenteambtenaren in versoberde vorm te laten plaatsvinden. Het college van burgemeester en wethouders beraadt zich volgende week over de vraag of en in welke mate de gemeente Breda bij zal dragen aan de hulpverlening voor de slachtoffers van de ramp. Verder sluit de gemeente Breda aan bij de oproep van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) om hulpacties niet te versnipperen.

Om gevoelens te delen en stil te staan bij de vreselijke gevolgen van deze ramp wil het gemeentebestuur de nieuwjaarsbijeenkomst voor de Bredase inwoners, die op 2 januari van 16.00 tot 18.00 uur wordt gehouden in de Grote Kerk, wel door laten gaan, maar het culturele en muzikale programma schrappen. Datzelfde geldt voor de nieuwjaarsreceptie voor gemeenteambtenaren die op 4 januari wordt gehouden in het Chassé Theater. Daarnaast overweegt het gemeentebestuur om alleen of samen met andere gemeenten te kiezen voor de wijze waarop Breda geldelijk, dan wel anderszins bij zal dragen aan de hulpverlening voor de slachtoffers van de ramp.

Verder volgt het gemeentebestuur het dringend advies van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) in Den Haag om hulpacties voor de slachtoffers van de zeebeving niet onnodig te versnipperen. Het gemeentebestuur roept dan ook alle personen en instanties in Breda op om de behoefte aan het verlenen van hulp te doen door het storten van bijdragen op het

gironummer 555 van de SHO. Het gemeentebestuur merkt daarbij op, dat het natuurlijk ieders vrijheid en verantwoordelijkheid blijft om die hulp te geven, die men wenst te geven en ook te kiezen voor de wijze waarop. In die geest zal het gemeentebestuur dan ook antwoorden op alle initiatieven die door Bredase personen en instellingen worden ondernomen en waarin samenwerking met de gemeente wordt gezocht.

Breda, 30 december 2004