Gemeente Oirschot

Vergaderingen welstandscommissie 1e kwartaal 2005

Sinds de wijziging van de Woningwet zijn de vergaderingen van de welstandscommissie openbaar. Onderstaand vindt u de planning van de kleine en grote commissie in het eerste kwartaal 2005.

Kleine commissie

De kleine commissie van Welstandszorg Noord-Brabant bespreekt alle schetsontwerpen en aanvragen voor een bouwvergunning, met uitzondering van de aanvragen om lichte bouwvergunning aan de achterzijde van de woning. De kleine commissie komt elke twee weken bijeen; telkens op dinsdag om 14.00 uur, afwisselend in het gemeentehuis te Oirschot en het gemeentehuis te Reusel-de Mierden (Kerkplein 3 te Reusel). De vergaderingen voor het eerste kwartaal van 2005 zijn gepland op de volgende data: maandag 3 januari om 14.00 uur te Oirschot, 18 januari te Reusel, 1 februari te Oirschot, 15 februari te Reusel, 1 maart te Oirschot, 15 maart te Reusel en 29 maart te Oirschot.

Grote commissie

Schetsontwerpen en aanvragen die de kleine commissie niet meteen goedkeurt, worden aan de orde gesteld in de eerstvolgende vergadering van de grote commissie van Welstandszorg Noord-Brabant. De grote commissie vergadert steeds op maandag om 09.30 uur op verschillende locaties: 10 januari in het gemeentehuis te Dongen, 24 januari in het gemeentehuis te Reusel, 7 februari in het gemeentehuis te Hilvarenbeek, 21 februari in het gemeentehuis te Loon op Zand, 7 maart in het gemeentehuis te Oirschot en 21 maart in het gemeentehuis te Oisterwijk.

Spreekrecht

Aanvragers van schetsontwerpen of bouwvergunningen die spreekrecht wensen in de vergadering waarin hun bouwinitiatief wordt besproken, kunnen tot donderdag 12.00 uur voorafgaande aan de vergadering contact opnemen met de ambtelijk coördinator bouwzaken, tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer (0499) 583 333.Over de uitslag van de welstandsvergaderingen kan worden gebeld vanaf de donderdag na de gehouden vergadering met de Centrale Balie, bereikbaar via bovengenoemd telefoonnummer.