Politie Zaanstreek-waterland
21:30 30-DEC-04

LANDSMEER, DORPSSTRAAT

Bromfietser aangehouden

De politie heeft een 19-jarige Amsterdammer aangehouden als verdachte van diefstal of heling van een bromfiets. Agenten controleerden de man die op een snorfiets leek te rijden. Het voertuig bleek een bromfiets met oranje platen te zijn. De man kon geen verzekeringspapieren tonen of een certificaat. Er zat geen contactsleutel in het voertuig terwijl over de herkomst van de bromfiets een ongeloofwaardig verhaal werd opgehangen. De verdachte is ingesloten en de bromfiets in beslag genomen.

01:15 31-DEC-04
ZAANDAM, WESTZIJDE

Met drank op zonder rijbewijs

Een 23-jarige man uit Koog aan de Zaan is door de politie aangehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. De man had bijna twee maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in het testapparaat geblazen. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs maar wel van een busje traangas. Voor alle zaken maken de agenten proces-verbaal op en het traangasbusje wordt in beslag genomen. Na verhoor kon de verdachte zijn weg vervolgen met de mededeling dat hij vier uur geen motorrijtuig mag besturen.

04:16 31-DEC-04
ZAANDAM, CLUSIUSLAAN

Mannen in gestolen auto aangehouden

De politie heeft een 40-jarige bestuurder en zijn 34-jarige passagier aangehouden omdat zij in een gestolen auto reden. Beide Zaandammers zijn ingesloten. De auto is in beslag genomen.

09:45 31-DEC-04
ZAANDAM, PAARDEBLOEMWEG

Verdachten met gestolen staatsloten aangehouden

De politie heeft een 43-jarige man en een 37-jarige vrouw, beiden wonend in Koog aan de Zaan aangehouden omdat zij gestolen staatsloten trachtten te verzilveren bij een staatslotendepot. De loten zijn eerder gestolen bij een overval in de politieregio Zuid-Holland Zuid. De Kogers zijn ingesloten en worden verhoord door de recherche uit Zuid-Holland.

---- --