NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ

Oudejaarsloterij is uitverkocht - Schenking giro 555


- Nederlandse Staatsloterij stort 1 miljoen euro op giro 555 ten behoeve van slachtoffers zeebeving Azië -

Den Haag, 31 december 2004 - De Oudejaarsloterij 2004 is uitverkocht. Vandaag om 14:45 uur ging het laatste OudejaarsSuperlot met lotnummer BA 066786 bij Bekker in Goirle over de toonbank. Met de verkoop van in totaal 4,8 miljoen OudejaarsSuperloten heeft de Nederlandse Staatsloterij een recordomzet in haar 278-jarig bestaan geboekt. De Nederlandse Staatsloterij schenkt 1 miljoen euro van de opbrengst van de Oudejaarsloterij aan de Samenwerkende Hulporganisaties ten behoeve van de slachtoffers van de zeebeving in Azië.

Het Ministerie van Financiën heeft de Nederlandse Staatsloterij toestemming gegeven voor de schenking. De Nederlandse Staatsloterij financiert de 1 miljoen euro uit haar eigen begroting. Dit betekent dat het bedrag niet ten koste gaat van het prijzengeld van de Oudejaarsloterij.

'Net als iedereen in Nederland is de Nederlandse Staatsloterij enorm onder de indruk van de ellende die Azië heeft getroffen. Omdat de ramp samenvalt met het moment dat wij traditioneel onze grootste loterij organiseren, vonden we dat we iets moesten doen. We zijn blij dat we vanuit het Ministerie van Financiën alle medewerking hebben gekregen om het bedrag van 1 miljoen euro vrij te maken.' aldus een woordvoerder van de directie van de Nederlandse Staatsloterij.

Het is de zesde keer dat de Oudejaarsloterij is uitverkocht. Ook in 1996, 1997, 1999, 2000 en 2002 werden alle beschikbare lotnummers verkocht.

Over de Oudejaarsloterij
Sinds de introductie in 1992 is de Oudejaarsloterij uitgegroeid tot de grootste loterij van Nederland. In de afgelopen 12 jaar werden 65 mensen in de Oudejaarsloterij miljonair of multimiljonair gemaakt (eerst in guldens en vanaf 2002 in euro's). Ook dit jaar zijn de verwachtingen rond de Oudejaarsloterij hoog gespannen. In totaal keert de Nederlandse Staatsloterij ruim 2,5 miljoen prijzen uit met een totale waarde van 60 miljoen euro. De winnaar van de Oudejaarsloterij krijgt 20 miljoen euro uitgekeerd. Nog niet eerder in de Nederlandse geschiedenis werd zo'n hoog bedrag uitgekeerd.

Over de Staatsloterij
Meer kans, meer geld! Dat is sinds 1726 de simpele verklaring voor de populariteit van de Staatsloterij, de oudste en grootste loterij van Nederland. De totale omzet van de Nederlandse Staatsloterij, voortvloeiend uit de gezamenlijke omzet van de Staatsloterij, Dayzers en TicketBox, bedroeg in 2003 ruim 699 miljoen euro. De afdracht aan de Staat der Nederlanden bedroeg in 2003 107,3 miljoen euro. De Nederlandse Staatsloterij keerde ruim 445 miljoen euro aan prijzengeld uit (64 procent van de omzet). Dankzij dit ongeëvenaard hoge uitkeringspercentage biedt de Staatsloterij het grootste prijzenpakket, de hoogste prijzen en de hoogste winkans. De Staatsloterij garandeert prijswinnaars anonimiteit en keert al haar prijzen belastingvrij uit. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan www.staatsloterij.nl.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (