Ingezonden persbericht

Den Haag, 31 december 2004

SJAAK BRAL WINNAAR PUBLIEKSPRIJS
De Haagse cabaretier Sjaak Bral ontving op 30 december uit handen van burgemeester drs. W.J. Deetman de Publieksprijs in het kader van de Promotieprijs Den Haag 2004. De uitreiking vond plaats in Theater Diligentia na een speciale oudejaarsconférence van Sjaak Bral, die op dat moment nog niet wist dat hij de Publieksprijs had gewonnen.
Met meerderheid van stemmen is Sjaak Bral de winnaar geworden van deze prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan personen, bedrijven of instellingen die een belangrijke, positieve bijdrage leveren aan het imago van Den Haag. Op de tweede plaats eindigde, met eveneens een groot aantal stemmen het duo Mini & Maxi. De overige genomineerden waren theatervoorstelling Tantalus en Locals Only Stage op Parkpop. De prijs wordt beschikbaar gesteld door Den Haag Marketing & Events.

Categorieën

Naast de Publieksprijs werden ook prijzen uitgereikt in de categorieën Cultuur, Sport en Economie & Toerisme. In de categorie Cultuur ging de prijs naar de heren Aus Greidanus en Gerrit Dijkstra, respectievelijk artistiek - en zakelijk leider van Toneelgroep De Appel. In - Outdoor Centre De Uithof ontving de prijs in de categorie Sport en Stichting De Ooievaart in de categorie Economie & Toerisme.
De winnaar van de Publieksprijs werd gekozen door het Haagse publiek. Tot 10 december kon, door middel van het insturen van een coupon in de Haagsche Courant of via de websites van RTV West en www.denhaag.com, gestemd worden op één van de genomineerden.

Extra uitreiking
Sjaak Bral won de Publieksprijs. In de motivatie van de jury stond onder meer dat Bral, met zijn onnavolgbare columns, optredens en Haags accent, een van de grootste ambassadeurs is van de stad Den Haag.
Mini & Maxi, die in 2004 hun carrière afsloten, eindigden als tweede met een klein verschil aan stemmen. Deze Haagse grootmeesters in de mime en muziek, die sinds 1975 met veel succes in de theaters stonden, kregen van burgemeester Deetman een Haagse Jantje uitgereikt. Hun laatste optreden samen was in het kader van de viering van het 200-jarig bestaan van de Koninklijke Schouwburg, waar zij met Samuel Beckett's meesterwerk 'Wachten op Godot' prachtige dialogen voerden. Hierbij kreeg men een totaal andere kant te zien van Karel de Rooij en Peter de Jong.
---



Ingezonden persbericht