Persberichten vrijdag

's-Hertogenbosch 31-12-2004

JONGEN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Donderdagmiddag is een 15-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Rond 14.40 uur werd gemeld dat twee jongens met een bromfiets over de Helftheuvelpassage reden. De bromfiets was niet voorzien van een verzekeringsplaatje en de jongeren hadden geen helm op. Politiemensen die ter plaatse kwamen wisten de bromfiets tot stoppen te dwingen. De passagier zette het op een lopen, maar kon door de politiemensen worden achterhaald. Deze jongen, 15 jaar, verzette zich hevig en werd aangehouden. Terwijl de jongen geboeid was en de politiemensen hem wilden overbrengen naar het politiebureau, werd hij door enkele andere jongens, die met een auto ter plaatse waren gekomen, ontzet. De jongen wist geboeid te voet te ontkomen. Korte tijd later kon de jongen in de toiletruimte van een gebedsruimte in omgeving opnieuw worden aangehouden. De bestuurder van de bromfiets verzette zich ook hevig en wist te ontkomen. De bromfiets die is achtergebleven is in beslag genomen. Bij de schermutselingen is een politieman licht gewond geraakt. Tegen de 15-jarige jongen is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij later heengezonden en overgedragen aan zijn ouders.

VUURWERK IN BESLAG GENOMEN

's-Hertogenbosch - Donderdag is in een woning aan Zirkoon een partij van ongeveer 40 kilo vuurwerk in beslag genomen. Bij de politie was informatie binnengekomen dat vanuit de woning vuurwerk werd verkocht. In de woning troffen de politiemensen het vuurwerk aan. Tegen de 39-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

's-Hertogenbosch - Donderdagmiddag is een 39-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man werd op de Hinthamerstraat in 's-Hertogenbosch aangesproken door twee medewerkers van stadstoezicht. De man schold deze medewerkers uit en beledigde hen. Ook twee politiemensen die ter plaatse kwamen werden door de man beledigd. Hij is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

OPENBARE DRONKENSCHAP

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag werd gemeld dat een man overlast veroorzaakte op de Senecalaan in 's-Hertogenbosch. De man belde bij woning aan en viel de bewoners lastig. Door de politie werd ter plaatse een 27-jarige man uit Schijndel aangehouden. De man bleek onder invloed te verkeren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor en ontnuchtering is hij vrijdagmorgen heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN MET HONKBALKNUPPEL

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag is een 23-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. De man fietste over de Citadellaan in 's-Hertogenbosch met een honkbalknuppel in de hand. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en de honkbalknuppel is in beslag genomen.

TE VEEL GEDRONKEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag, even voor 02.00 uur, werd op de Boschdijkstraat in 's-Hertogenbosch een 30-jarige man uit die plaats bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.

MAN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag is een 30-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man reed over de Parklaan in 's-Hertogenbosch, waarbij hij inreed op een daar rijdende politieauto. Door uit te wijken konden de politiemensen een aanrijding voorkomen. De man reed over de Parklaan. Toen een politieauto hen tegemoet kwam rijden, ging hij, met hoge snelheid, op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer rijden. Na de bijna aanrijding reed de auto met hoge snelheid weg. Korte tijd later werd de auto in de omgeving aangetroffen. De bestuurder was niet meer bij het voertuig. Deze kon korte tijd later worden aangehouden toen hij enkele spullen uit zijn auto kwam pakken. De man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

VUURWERK

's-Hertogenbosch - In het district Den Bosch zijn donderdag 25 jongeren bekeurd omdat ze vuurwerk afstaken. De meeste jongeren zijn doorverwezen naar het bureau HALT. Enkele anderen, zij die boven de 18 jaar waren, zijn bekeurd en zullen later een boete krijgen van de rechter. Het vuurwerk van de jongeren is in beslag genomen.

TE VEEL GEDRONKEN

Vught - Donderdagavond werd een aanrijding gemeld op de Loonsebaan in Vught. Op deze weg was een aanrijding geweest tussen twee personenauto. Bij controle bleek, dat een van de bestuurders, een 44-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 1 uur.

VERLICHTINGSCONTROLE

Boxtel - Donderdagavond zijn bij een verlichtingscontrole op de Europalaan in Boxtel, tien fietsers bekeurd omdat ze hun verlichting niet in orde hadden.

VUURWERK

Boxtel - In het district Aa & Dommel zijn donderdag 33 jongeren bekeurd omdat ze vuurwerk afstaken. De meeste jongeren zijn doorverwezen naar het bureau HALT. Enkele anderen, zij die boven de 18 jaar waren, zijn bekeurd en zullen later een boete krijgen van de rechter. Het vuurwerk van de jongeren is in beslag genomen.

MANNEN AANGEHOUDEN

Berlicum - In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee mannen, 35 en 36 jaar uit Breda, aangehouden. De twee werden aangetroffen in een tuin bij een woning aan het Reijerspad in Berlicum. Ze bleken in het bezit van verschillende inbrekerswerktuigen. De mannen bleken ook in het bezit te zijn van een bankpasje, wat eerder die nacht bij een inbraak in een woning in Beek en Donk was gestolen. De twee mannen zijn in verkering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN ZONDER RIJBEWIJS

Veghel - Donderdagmiddag, rond 16.00 uur, werd op de N.C.B.-laan in Veghel een 43-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Bij controle bleek ook dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Naast de bekeuringen hiervoor kreeg de man ook een rijverbod van 2 uur.

VUURWERK

Uden - In het district de Leijgraaf zijn donderdag 14 jongeren bekeurd omdat ze vuurwerk afstaken. De jongeren zijn doorverwezen naar het bureau HALT. Het vuurwerk van de jongeren is in beslag genomen.

MAN OVERLEDEN NA ONGEVAL

Zeeland - Vrijdagmorgen is een 72-jarige man uit Uden zwaar gewond geraakt bij een ongeval. De man fietste, rond 09.30 uur, over het fietspad langs de Boekelseweg in Zeeland. Over diezelfde weg reed, in dezelfde richting als de man, een auto bestuurd door een 59-jarige man uit Langenboom. Ter hoogte van de Bunders fietste de man uit Uden plotseling linksaf, waarbij hij voor de auto van de man uit Langenboom kwam. Deze laatste kon een aanrijding niet meer voorkomen. De man uit Uden is in zeer zorgwekkende toestand overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen, waar hij later deze dag is overleden. Door het personeel van de traumahelikopter is ter plaatse assistentie verleend. De bestuurder van de auto raakte niet gewond. De Boekelseweg is ongeveer een uur afgesloten geweest voor alle verkeer.

TE VEEL GEDRONKEN

Oss - Donderdagmiddag, rond 15.00 uur is op de Singel 1940 1945 in Oss een 28-jarige man uit die plaats bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 4 uur.

MAN BEDREIGD

Oss - Donderdagmiddag heeft een 48-jarige man uit Oss aangifte gedaan van bedreiging. Tussen 14.00 en 14.30 uur fietste de man over de Leygraafhof in Oss. De man kwam vanaf de rotonde en reed in de richting van de apotheek. Op de kruising met de Marsweg, kwam van links vanaf de Diamantweg een jongen op een fiets op de man af gereden. Op de kruising verleende deze fietsers geen voorrang aan de man uit Oss. Deze laatste moest stoppen om geen aanrijding te krijgen. De jongen stopte ook en begon te vloeken en te tieren tegen de man. Ook bedreigde hij de man met een groot mes. De 48-jarige man wist op de fiets weg te vluchten.
Het betrof een jongen van ongeveer 15 tot 17 jaar. Hij droeg een grijs sportjack, een blauwe broek en een witte pet. De jongen reed op een bruin/rode damesfiets.
De politie is op zoek naar getuigen van deze bedreiging.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

Oss - Donderdagavond is een 45-jarige man uit Oss aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn echtgenote in hun woning in Oss te hebben mishandeld. De vrouw raakte bij de mishandeling licht gewond is hieraan in het ziekenhuis behandeld. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

VUURWERK

Oss - In het district Maasland zijn donderdag 14 jongeren bekeurd omdat ze vuurwerk afstaken. De meeste jongeren zijn doorverwezen naar het bureau HALT. Enkele anderen, zij die boven de 18 jaar waren, zijn bekeurd en zullen later een boete krijgen van de rechter. Het vuurwerk van de jongeren is in beslag genomen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

Cuijk - Donderdagmiddag is een 33-jarige man uit Harderwijk aangehouden. De man werd in een winkel aan de Kaneelstraat in Cuijk betrapt toen hij een fotocamera wegnam. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

GORDELCONTROLE

Boxmeer/Sint Antonis - Donderdagmiddag zijn gordelcontroles gehouden op de Spoorstraat, Sambeekseweg en Beugenseweg in Boxmeer en de Breestraat in Sint Anthonis. Totaal 21 bestuurders werden bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden. Twee bestuurders werden bekeurd omdat ze niet handsfree zaten te bellen achter het stuur.

VUURWERK

Cuijk - In het politiedistrict Land van Cuijk zijn donderdag 14 jongeren bekeurd voor het afsteken van vuurwerk. Ze zijn allemaal overgedragen aan het bureau HALT. Door de politie werd in totaal enkele kilo's vuurwerk in beslag genomen bij de jongeren.