Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 31 december 2004

Alkmaar 31-12-2004 - 15.00 uur

Opsporing Verzocht

Alkmaar, 31 december 2004

Maandag 3 januari 2005 zal de politie Noord-Holland Noord in het programma Opsporing Verzocht wederom een getuigenoproep doen naar aanleiding van de moord in het Robbenoordbos.

In het onderzoek is een aantal verdachten aangehouden, maar er zijn nog zaken waarover nog geen volledige duidelijkheid bestaat. In de opsporingsprogrammas zal onder andere een auto worden getoond.

Inmiddels is door DNA-onderzoek de identiteit van het slachtoffer vast komen te staan. Het blijkt een 29-jarige man van Marokkaanse afkomst te zijn, die illegaal in ons land verbleef.

Woensdag 5 januari aanstaande wordt in het programma Ter Plaatse van TV Noord-Holland eveneens aandacht voor de moord gevraagd.

Gewapende overval

Den Helder, 30 december 2004

De politie heeft dinsdag 28 december een 45-jarige inwoner van Den Helder aangehouden, die ervan wordt verdacht een gewapende overval te hebben gepleegd. Dit vond plaats op 9 december jongstleden in een winkel in winkelcentrum Vrede en Vrijheid. De man dreigde een wapen te gebruiken en vroeg een personeelslid geld af te geven. Hij verdween toen met het geld in de richting van de Baljuwstraat. De politie riep toen getuigen op contact op te nemen indien zij meer wisten omtrent het incident. Dit leidde tot een aantal tips, waardoor de verdachte kon worden aangehouden. Hij is inmiddels voorgeleid bij de rechter commissaris en in bewaring gegaan.

Autos gestolen

Alkmaar, 29 december 2004

Vanaf het Zeglis is een personenauto gestolen. Het voertuig is van het merk Nissan, type Sunny, en heeft als kentekenTV-45-FZ. De kleur van de auto is wit.

Heerhugowaard, 30 december 2004

Vanaf het Stationsplein is een Volkswagen Transporter gestolen. Het is een verlengde bus met een spoiler op de achterzijde van het dak. Op het voertuig zijn opvallende stickers, in de vorm van sterren, geplakt. Het kenteken is 89-VR-SK. De eigenaar was even uitgestapt om een boodschap te doen. Hij had de sleutels in het contact laten zitten.

Inbraak in woning

Enkhuizen, 30 december 2004

Onbekenden hebben ingebroken in een woning aan de Prins Bernhardlaan. Zij kwamen de woning binnen door een raam in te slaan. De inbraak vond achter in de middag/aan het begin van de avond plaats. De bewoners missen sieraden en een plasmascherm.

Nandoe verdwenen

Den Helder, 31 december 2004

Vanuit een weiland aan de Langevliet is vannacht een nandoe weggenomen. De nandoe, een mannetje en iets kleiner dan een struisvogel, is grijs van kleur.

Zaken opgelost

Den Helder, 31 december 2004

De politie hield 28 december twee mannen aan, die er van werden verdacht in Kreileroord een bromfiets te hebben gestolen. Het gaat om een 20 jarige man uit Slootdorp en een 36-jarige man uit Den Helder. Beide mannen bekenden de bromfiets uit een schuur te hebben weggenomen. Zij bekenden verder nog meer zaken, die zij de afgelopen maanden hadden ondernomen.

Zo verklaarden zij een Playstation te hebben weggenomen uit een woning in Wieringerwerf. Eveneens bekenden een van hen te hebben ingebroken in een caravan, ook in Wieringerwerf. Dezelfde verdachte bekende ook de diefstal van een damesfiets in Westerland. Er is inmiddels proces-verbaal tegen beide verdachten opgemaakt.