Nederlandse Politiebond


RTGP voor twee jaar verlengd

Gepubliceerd: vrijdag 31 december 2004.

RTGP wordt doorgelicht.

In de laatste maanden van het jaar leek het er op dat de bonden en de minister recht tegenover elkaar zouden komen te staan omdat er onderling geen overeenstemming kon worden bereikt over de vraag wat er op dit punt moest gaan veranderen.

OP 30 december vond een extra overleg plaats tussen de politiebonden en de minister om na te gaan of een conflict nog kon worden voorkomen. Dat bleek het geval.

Bonden en minister zijn het eens geworden over een doorwerking van de huidige regeling voor maximaal twee jaar. De bonden hebben hierbij de voorwaarde gesteld dat er op essentiele onderdelen veranderingen en verbeteringen moeten worden overwogen. Daarnaast zal er ook gekeken worden naar het brede spectrum de noodzakelijke competenties waartoe ook fit- en gezondheid behoort. Dit laatste thema kwam in de recente CAO-onderhandelingen niet goed van de grond. Overeen is gekomen dat voor 1 april 2005 een plan van aanpak gereed moet zijn op alle deelonderwerpen. Het uitvoeren van deelstudies behoort tot de mogelijkheden.

Alle deelonderwerpen worden in de tijd gemarkeerd. De laatste moet op 31 december 2006 gereed zijn voor implementatie . Tussentijdse verbeteringen waar overeenstemming over wordt bereikt, worden zonodig gelijk ingevoerd.

Overname van deze informatie is toegestaan mits met bronvermelding. © 31 12 2004 NPB