2e persbericht van vrijdag 31 december 2004

Eindhoven 31-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij in schuur

In een schuur bij een woning aan de Poeijersstraat heeft de politie vrijdagochtend een hennepkwekerij gevonden. De kwekerij bestond uit ruim 80 planten en de nodige kweekapparatuur. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Tegen de 23-jarige bewoonster is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Tas en GSM weggehaald

Bij een inbraak in een woning aan de Professor Oudlaan zijn een tas en een mobiele telefoon gestolen. De voordeur is van buitenaf geopend, vermoedelijk via de brievenbus. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag.

Beek en Donk: Verdachten van woninginbraak aangehouden

Twee mannen uit Breda (35 en 36 jaar) zijn vrijdagochtend aangehouden omdat ze enkele uren daarvoor ingebroken zouden hebben in een woning aan de Anjerstraat. Nadat het slot van de achterdeur werd opengebroken, zijn twee bankpasjes en ongeveer 150 euro contant geld weggehaald. De verdachten werden kort daarna in Berlicum aangehouden door agenten van het korps Brabant-Noord. Dat gebeurde nadat ze zich daar verdacht gedroegen. De mannen bleken een bankpasje bij zich te hebben dat was weggehaald uit de woning in Beek en Donk. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Son: Kassalade met geld gestolen

Bij een inbraak in een winkel aan de Nieuwstraat is een kassalade met ongeveer 170 euro weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag. De etalageruit aan de voorkant van de zaak is kapot gegooid, waarna de buit is meegenomen.

Cranendonck: Autogordelcontrole

Op de Smits van Oyenlaan in Maarheeze, de Burgemeester van Houtstraat in Budel, de Grootschoterweg in Budel-Schoot en de Dorpsstraat in Soerendonk is vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur een autogordelcontrole gehouden. Er werden in totaal 100 voertuigen gecontroleerd en 11 overtredingen geconstateerd.