Politie Zeeland


Z-11717-2004 Inbraken Terneuzen

In een winkel aan de Noordstraat in Terneuzen is vannacht ingebroken.
Uit de winkel is elektronica-apparatuur weggehaald. Door de toegang te verbreken zijn de daders het pand binnengekomen. Een schadebedrag is nog niet bekend.
Ook in een bedrijf in de Informaticastraat is gepoogd in te breken afgelopen nacht. Er werd gepoogd een deur te vernielen, dit is niet gelukt. Uit het pand werd niet weggehaald.


W-11718-2004 Diefstal computerapparatuur Vlissingen

In een winkelpand aan de Gildeweg in Vlissingen is vanmorgen rond 12.07 uur computerapparatuur weggehaald.
Een schadebedrag is nog niet bekend.

R-11719-2004 Meldingen vuurwerkoverlast regio Zeeland:
Zeeuws Vlaanderen: (vanaf 31-12-04 00.00 uur tot 15.00 uur)
In Zeeuws Vlaanderen zijn tot nu toe zestien meldingen binnengekomen mbt vuurwerkoverlast.
Bijzonderheden: Van zes personen werd vuurwerk, voornamelijk strijkers, in beslag genomen. Ook werd bij een winkel in Hulst (aan de Poorterslaan) een vuurwerkbom tussen een rij wachtenden gegooid. Niemand raakte gewond. De vuurwerkbom werd uit een rijdende auto gegooid. Ook werd in Axel een telefooncel opgeblazen met behulp van vuurwerk. De veroorzaker hiervan is aangehouden en zit nog vast.
Walcheren: (vanaf 31-12-04 00.00 tot 15.00 uur)
In Walcheren zijn tot nu toe negen meldingen binnengekomen mbt vuurwerkoverlast.
Bijzonderheden: In de Adriaen Brouwerlaan in Vlissingen werd een oliedrum aangetroffen waarin veel vuurwerk lag te roken. De politie heeft de veroorzakers opdracht gegeven de boel te doven en de oliedrum op te ruimen. Bij nacontrole bleek dit ook gedaan te zijn. In de Colijnstraat, bij een oud schoolgebouwtje, was jeugd door de omheining geklommen en was vuurwerk aan het afsteken. De jeugd is weggestuurd en heeft de troep, die ze gemaakt hadden, opgeruimd. In Nieuw en St. Joosland is een hoeveelheid pallets in brand gestoken nabij een peuterspeelzaal. De brandweer heeft het brandje geblust. In Arnemuiden werd een 19-jarige inwoner aangehouden vanwege het in bezit hebben, en gebruiken van illegaal vuurwerk. Zijn vuurwerk, strijkers, is in beslag genomen en de man krijgt een bekeuring. Verder is in Sterkenburg, in Vlissingen, nog een afvalbak en een brievenbus vernield dmv vuurwerk.
Oosterscheldebekken: (vanaf 31-12-04 00.00 tot 15.00 uur)
In district Oosterscheldebekken zijn tot nu toe twaalf meldingen binnengekomen mbt vuurwerkoverlast.
Bijzonderheden: In Heinkenszand werd van een 22-jarige man uit Nieuwegein vuurwerk in beslag genomen. Hij was in het bezit van illegaal vuurwerk, strijkers en chinese rollen. De man deed afstand ter vernietiging van het vuurwerk. In Waarde werd jeugd betrapt op het in brand steken van twee velgen met autobanden. Het vuurtje werd door de jeugd zelf geblust en de troep werd opgeruimd. In Kamperland werd de achterruit van een auto vernield door toedoen van vuurwerk. In Zierikzee werd waargenomen dat een groepje jeugd vuurwerk ontstak in een bushokje aan de Schouwenbank. In Goes werd gemeld dat er vanuit een pand aan de Wijngaardstraat vuurwerk naar passanten werd gegooid. Verder werd in Zonnemaire een TPG brievenbus vernield.





Politie Zeeland