Politie Zeeland


R-11720-2004 Meldingen vuurwerkoverlast regio Zeeland:
Zeeuws Vlaanderen: Tot op dit moment zijn er weer vier meldingen binnengekomen van vuurwerkoverlast.
Bijzonderheden: In Hulst is een groepje jongeren vuurwerk aan het gooien naar gebouwen, in Terneuzen werd gemeld dat men vuurwerk aan het gooien was naar rijdende auto's.
Walcheren: Dertien meldingen met betrekking tot vuurwerkoverlast.
Bijzonderheden: In Nieuw en St. Joosland is de ruit van een deur aan de Oude Rijksweg vernield door vuurwerk. In de Walstraat in Vlissingen is een jongen betrapt die met spuitbussen, terpentine en wasbenzine een soort vuurwerkbom/vlammenwerper wilde gaan maken. Alle goederen zijn in beslag genomen. De jongen, een 19-jarige Vlissinger kreeg een bekeuring. Voor een woning in de Vesting in Oost Souburg is een rookbom neergelegd. Hierdoor beschadigde een garagedeur. Verder werden er vandaag bij 26 personen vuurwerk in beslag genomen, voornamelijk strijkers. Van deze 26 worden er 17 doorgestuurd naar HALT. De overigen ontvangen een bekeuring van 80 of 124 euro, afhankelijk van de hoeveelheid illegaal vuurwerk die zij bij zich hadden.
Oosterscheldebekken: Acht meldingen mbt vuurwerkoverlast
Bijzonderheden: Van drie personen zijn strijkers in beslag genomen. Zij zijn allen doorverwezen naar bureau HALT.


W-11721-2004 Controle op te vroeg afgestoken vuurwerk

Gisteren zijn, tijdens een vuurwerkcontrole, twee personen in de Kanaalstraat in Oost Souburg aangehouden.
Zij staken een chinese rol af. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De aangehouden verdachten betreffen een 33-jarige man uit de gemeente Veere en een 27-jarige man uit Oost Souburg. Verder werden er 42 personen bekeurd die te vroeg vuurwerk afstaken. Vier van deze waren boven de 18 en krijgen van justitie een transactievoorstel van 52 euro. Een persoon krijgt een boete van 124 euro, omdat hij illegaal vuurwerk afstak. Verder zijn 37 personen doorverwezen naar bureau HALT.


Z-11722-2004 Vernieling auto Hulst

Een achterbumper van een geparkeerd staande auto op het Staionsplein in Hulst is vernield.
De vernieling vond plaats tussen 11.00 en 12.00 uur vandaag. Het schadebedrag is enkele honderden euro's.


Z-11723-2004 Verkeersongeval Terneuzen

In Terneuzen, op de Guido Gezellestraat, vond vandaag rond 15.25 uur een verkeersongeval plaats.
Een 40-jarige automobilist uit Rotterdam remde plotseling en een 61-jarige automobiliste uit de gemeente Hulst deed hetzelfde. Een achter haar rijdende 19-jarige automobilist uit Terneuzen hield niet voldoende afstand en reed tegen de auto van de 61-jarige vrouw aan, waardoor zij verder vooruit schoof en de auto van de eerste betrokkene raakte. Bij de 19-jarige Terneuzenaar raakte de gehele voorzijde van zijn auto beschadigd. De andere voertuigen hadden nauwelijks schade.