Politie Zeeland


W-11724-2004 In gezicht geslagen

Op de Walensingel is vanmiddag rond 15.00 uur een 45-jarige Middelburger in zijn gezicht geslagen.
De man wilde op de rechterrijstrook gaan rijden, omdat de weg op dat punt overgaat van twee rijstroken naar een. De bestuurder van een andere auto wilde hem niet laten ritsen en kwam even later, bij het verkeerslicht, verhaal halen bij de 45-jarige. De man kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Hij is niet gewond geraakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

O-11725-2004 Gewond geraakt door vuurwerk
In Yerseke, op de Dreef, is vanmiddag rond 13.30 uur een 13-jarige Yersenaar gewond geraakt toen hij geraakt werd door een stuk vuurwerk dat in de col van zijn trui explodeerde.
Het stuk vuurwerk werd vanuit een rijdende auto naar de jongen gegooid. De jongen is onder behandeling geweest van een arts en die constateerde dat het trommelvlies van de jongen gescheurd is en hij brandwonden heeft opgelopen. Ook zijn zijn haren verbrand en zijn kleding vernield.

R-11725-2004 Nieuwe meldingen mbt vuurwerkoverlast:
Zeeuws Vlaanderen: Tot nu toe weer zeven nieuwe meldingen mbt vuurwerkoverlast.
Bijzonderheden: vier minderjarige jongens (varierend in leeftijd tussen 9 en 12 jaar) zijn aangehouden als verdachte van brandstichting in een gebouw aan de Zeldenrustlaan in Terneuzen. Zij hadden met vuurwerk papier in brand gestoken.
Walcheren: Tot nu toe weer drie meldingen mbt overlast.
Bijzonderheden: Twee jongens zijn in Oost Souburg uit een leegstaand pand gejaagd in de Jacob Isaac Sandersestraat. Het is onbekend wat zij daar van plan waren. Het pand is inmiddels afgesloten door de gemeente. In Middelburg werd een brandje beblust in de Olivier Corbaultstraat dat was veroorzaakte door vuurwerk.
Oosterscheldebekken: Tot nu toe weer vier meldingen van overlast.
Bijzonderheden: Een stapel autobanden werd, in de Noordhoeklaan in Goes, in brand gestoken. Het brandje werd door de brandweer geblust. Bij het Havenplein, in Zierikzee, werd geklaagd dat een groep jeugd vuurwerk aan het gooien was naar voorbijgangers. Op die plek kreeg een jongen, een 16-jarige Zierikzeeenaar, een boete van 45 euro voor het op de openbare weg nuttigen van alcohol.


Z-11726-2004 Onder invloed

In Terneuzen, op de Guido Gezellestraat, is rond 17.08 uur een 50-jarige Belg uit Gent betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij ruim vier maal zoveel had gedronken als toegestaan. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren en kan zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.