AMD MARKETING COMMUNICATIE

Teamdakarsport.com grootste Nederlandse autoteam ooit

Teamdakarsport.com grootste Nederlandse autoteam ooit in Dakar Rally

De 27e editie van de Dakar Rally - de beroemdste en zwaarste autorally ter wereld - start op 31 december 2004 voor de vierde keer vanuit Barcelona en finisht op 16 januari 2005 in Dakar (Senegal).

De ervaren Dakargangers Chris Leyds, Marcel van Vliet en Herman Vaanholt hebben voor deze editie het grootste Nederlandse autoteam ooit gecreëerd:

Logo Van Vliet rijplaten
De vier equipes bestaan uit:

Paul van Vliet en Frits Hessing
Evert Kroon en Peter R. de Vries
Marcel van Vliet en Mark Wams
Chris Leyds en Herman Vaanholt

In Dakar 2005 start het team met vier Bowlers Wildcat 200 in de race. Deze woestijnracers zijn in Engeland gebouwd op basis van de ervaringen van de Dakarcoureurs van voorgaande jaren. De Bowlers beschikken over een goed uitgebalanceerde combinatie van betrouwbaarheid, competitiviteit en veiligheid.

De assistentie voor de Dakar equipes bestaat uit een ploeg van 20 professionele monteurs, chauffeurs en communicatiespecialisten. Pierre Blom bestuurt de Renault assistentietruck. Twee volledig uitgeruste GINAF servicetrucks en twee Toyota Landcruiser servicejeeps completeren het team. Daarnaast wordt er een persjeep gefaciliteerd. Doelstelling van het 28 man tellende team is met alle equipes aan de finish in Dakar te verschijnen.

De tocht is zeer intensief en zwaar. Totaal zullen de teams 8.956 km afleggen, waarvan 5.431 km bestaat uit off-road parcours. De resterende kilometers worden via verbindingswegen afgelegd.

Het gehele team zal frequent en direct vanuit de rally verslag doen via www.teamdakarsport.com. Via televisie (RTL5), internet, kranten, bladen, en dit jaar ook via de radio, kunnen fans, pers en sponsoren dit legendarische gevecht tussen mens, machine en natuur van dichtbij beleven.