Gemeente Sneek


ROC Friese Poort bouwt aan de toekomst
ROC Friese Poort heeft overeenstemming bereikt met de Gemeente Sneek over de aankoop van grond aan De Harste (voormalig terrein AZC) in Sneek. Op deze plek zal een geheel nieuwe unilocatie gerealiseerd worden van circa 12.000 m². Hier kunnen deelnemers een beroepsopleiding volgen in de sectoren Techniek, Handel, Zakelijke dienstverlening, Gezondheidszorg, Welzijn en ICT. Om adequaat in te kunnen spelen op de onderwijsvernieuwing, is de realisatie van een nieuw schoolgebouw op het terrein aan De Harste, een ideale kans tot het uitbreiden van kwalitatief beroepsonderwijs binnen de Zuidwesthoek. Door nieuwbouw kan ROC Friese Poort optimaal voldoen aan de eisen van modern onderwijs.
De toekomst staat niet zozeer in het teken van groei, maar in het realiseren van een naadloze aansluiting tussen onderwijs en praktijk. Het beroepsonderwijs werkt nauw samen met het bedrijfsleven. De wederzijdse kennisoverdracht, samenwerking en ondersteuning leveren voor beide partijen voordeel op. Om aan te sluiten bij de ontwikkelingen in het werkveld moet het beroepsonderwijs continu bijblijven; moderne praktijklokalen en machines zijn evenals een eigentijdse manier van leren hiervoor een vereiste. Goed geoutilleerd beroepsonderwijs binnen de regio, maakt het gemeentelijk onderwijsaanbod compleet en kan dienen als kennisimpuls voor het aanwezige bedrijfsleven.
Momenteel is ROC Friese Poort in Sneek gevestigd aan de Brédyk en Het Perk. Het gebouw aan het Perk is verkocht aan projectontwikkelaar Wind Groep. De gebouwen aan de Brédyk zijn verkocht aan de gemeente Sneek. ROC Friese Poort is inmiddels een Europese Aanbesteding gestart voor de architectenselectie. Naar verwachting zal de nieuwbouw medio 2007 in gebruik worden genomen.
De door de gemeente verworven locatie aan de Brédyk biedt een unieke gelegenheid om een multifunctionele accommodatie voor het onderwijs te realiseren. De scholen die hiervoor in aanmerking komen zijn de beide praktijkscholen, De Zuiderpoort en de openbare Praktijkschool en Kompas/Klokslag, de school voor speciaal basisonderwijs. Op deze locatie zien deze scholen een goede mogelijkheid om tot een kansrijke onderwijskundige invulling te komen. Op deze manier is ook een locatie gevonden voor De Zuiderpoort die in verband met de aanleg van de A7/Waterstad moet worden verplaatst.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 30-12-2004