Koninklijke Ahold


Ahold bereikt overeenstemming over verkoop G. Barbosa

31 december 2004

Zaandam, 31 december 2004 - Ahold maakt vandaag bekend dat zij een akkoord heeft bereikt met een aan ACON Investments gelieerde vennootschap over de verkoop van haar Braziliaanse supermarkt- en hypermarktonderneming G. Barbosa Comercial Ltda. ACON is een in de Verenigde Staten gevestigde investeringsmaatschappij met andere retailbeleggingen in Latijns-Amerika. Naar verwachting zal de transactie in het eerste kwartaal van 2005 worden afgerond en is afhankelijk van het vervullen van diverse voorwaarden.

G. Barbosa beschikt over 32 hypermarkten en supermarkten met een vooraanstaande positie in de provincies Bahia en Sergipe in het noordoosten van Brazilië. Tevens exploiteert G. Barbosa haar eigen credit card Credihiper.

De verkoop van Aholds activiteiten in Brazilië is onderdeel van haar strategie om de portefeuille te optimaliseren en de financiële positie te versterken door de schulden terug te dringen. Deze transactie vormt het sluitstuk van Aholds Braziliaanse desinvesteringsprogramma.
---

Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Deze forward-looking statements omvatten - maar zijn niet beperkt tot - uitspraken betreffende het voornemen van Ahold om de desinvestering van G. Barbosa Comercial Ltda. af te ronden, Aholds mogelijkheden om de transactie te effectueren, Aholds verwachtingen omtrent de timing van de afronding van de transactie en uitspraken omtrent de bijdrage die de verkoop levert aan het terugdringen van Aholds schulden. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk zouden kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Belangrijke factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk zouden kunnen verschillen van de informatie in deze forward-looking statements omvatten - maar zijn niet beperkt tot - de mogelijkheden van Ahold om de desinvestering van G. Barbosa Comercial Ltda. af te ronden, de maatregelen van overheden en toezichthoudende en justitiële instanties, de onmogelijkheid om te voldoen, of vertragingen in het voldoen, aan de voorwaarden voor het afronden van de desinvestering, een overschrijding van Aholds verwachte liquiditeitsbehoefte, alsmede andere factoren zoals besproken in Aholds publieke mededelingen. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden wordt de lezers geadviseerd behoedzaam om te gaan met de forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om (een) gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam 'Royal Ahold' of kortweg 'Ahold'.

Terug naar begin

---

Privacybeleid - Gebruiksvoorwaarden - Disclaimer © Ahold, 2001