TNT Post Groep NV

Persbericht

TPG medewerkers in actie voor Azië

31 december 2004 - TPG actie hier een beetje minder vrij, draagt daar enorm bij voor slachtoffers tsunami ramp Het idee van een postbode uit Heerlen om alle TPG medewerkers in Nederland te vragen verloftijd te doneren heeft geleid tot de actie Hier een beetje minder vrij, draagt daar enorm bij. TPG Post en TNT zullen voor ieder gedoneerd verlofuur het uurloon storten op Giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties.

Vandaag krijgen meer dan 60.000 TPG medewerkers in Nederland een brief van TPG bestuursvoorzitter Peter Bakker met de vraag om verloftijd te schenken ten gunste van de hulpacties in Azië.

Rick Fijnaut: ik vind het fantastisch dat TPG met mijn idee deze actie is begonnen. Na de afschuwelijk berichten over de ramp in Azië dacht ik wat zouden wij kunnen doen voor de slachtoffers. Ik ben toen op het idee van verloftijd gekomen. Als elke medewerker slechts één uurtje verloftijd doneert hebben we al meer dan een half miljoen Euro bij elkaar, maar natuurlijk hoop ik dat het veel meer wordt. Naast de steun van mijn collegas, hoop ik erop dat ook andere bedrijven dit gaan doen; het is relatief eenvoudig en snel te realiseren.

Tevens heeft TPG zijn hulp aangeboden aan het World Food Programme met wie TPG al een samenwerkingsverband heeft. WFP is druk met de inventarisatie waar welke hulp nodig is. Op dit moment zijn onze mensen al actief en zijn er transporten van medicijnen en hulpgoederen naar verschillende locaties ingezet, magazijnruimte is beschikbaar gesteld en zodra alle noden in kaart zijn gebracht zullen ook vliegtuigen worden ingezet. Tevens heeft TPG 225.000 aan het WFP gedoneerd uit de fondsen die onze medewerkers hebben verzameld met Walk the World in Azië en is er een bedrag van 1,5 miljoen gereserveerd in de vorm van expertise, magazijnruimte, transporten en medewerkers.

Op 6 januari zal tijdens de nationale televisieuitzending een cheque met het bij elkaar gebrachte bedrag worden aangeboden.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 163.000 medewerkers in 64 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2003 bedroeg EUR 11,9 miljard. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

Het WFP is de grootste humanitaire hulporganisatie ter wereld. In 2003 heeft het WFP bijna 110 miljoen mensen in 82 landen van voedsel voorzien, waaronder het merendeel van de vluchtelingen en ontheemden in eigen land, wereldwijd.